Volvo S60 vs Audi A6 diesle co wybrać ?

05 Gru 2010, 14:24

To nie jest z allegro ani gratki , byłem go obejrzeć, uwierzcie jest warty tej ceny. nie mam zdjęć.
marcinsparco
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

05 Gru 2010, 14:37

marcinsparco napisał(a):To nie jest z allegro ani gratki , byłem go obejrzeć, uwierzcie jest warty tej ceny. nie mam zdjęć.

Domyśliłem się, dlatego powiedziałem że najlepiej aby fotki były centralnego przodu, tyłu i boków (chciałem abyś ty je zrobił, lub sprzedawca). Zdjęcia pozwolą na wyłapanie błędów przy składaniu samochodu po wypadku (oczywiście jeżeli go miał). Jak chcesz możesz nie zamieszczać twój wybór, jednak jeżeli się nie znasz to można to porównać do kupna kota w worku :neutral:

Pozdrawiam.
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

05 Gru 2010, 18:11

Samochód ma równomierne szpary pomiędzy elementami, nic nie odstaje, żadnych pourywanych uchwytów lamp itp. szyby wszystkie z tego samego roku. Rok produkcji jest 2003, a 2004 to jest rok modelowy, przepraszam za pomyłkę . Skora tez nie powycierana, przyznam że jest w dobrej formie, żadnych dziur. @Dragus znasz się na volvach ?
marcinsparco
Nowicjusz

05 Gru 2010, 20:24

marcinsparco napisał(a):@Dragus znasz się na volvach ?

Swoje wiem.

Ale powiem ci jedno nikt nie jest idealny, a co para oczu to nie kilkanaście. Możliwe że czegoś mogłeś nie zauważyć lub jesteś tak zaślepiony że nawet nie chcesz :roll: . Życzę ci tego aby ten samochód był "igłą". :wink:
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Gru 2010, 21:45

Wiadomo że przy kupowaniu samochodu jakieś podniecenie jest, ale podchodzilem do tego tematu bardzo sceptycznie, mam jeszcze kilka ofert, tym razem z allegro, przecież po jednym obejrzeniu nie można kupić samochodu.
Moje propozycje: też 130 konne ;/ ale widać że zadbane nawet
1.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co mówicie ?
marcinsparco
Nowicjusz

05 Gru 2010, 21:52

A6 jest większe w środku i na tym kończy się jego lista zalet w stosunku do Volvo.

Silnik D5 jest jednym z najlepszych silników diesla w tej klasie, śmiem twierdzi, że nawet najlepszym.

Fakt, że trochę poprawioną V6 po fl w Audi, ale i tak ten silnik jest słaby jak barszcz :lol:
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

05 Gru 2010, 21:52

Szkoda, że cały czas trafiają Ci się jednostki 130-konne.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

05 Gru 2010, 22:08

Ja niedługo będę swoje S60 sprzedawał, 04r w pełnej opcji.
robert7
Początkujący

06 Gru 2010, 10:39

BMW E39 530D :mrgreen:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

06 Gru 2010, 10:54

robert7 napisał(a):A6 jest większe w środku i na tym kończy się jego lista zalet w stosunku do Volvo.

No i tutaj się z tobą kolego nie zgodzę, bo oprócz wymiarów dochodzą jeszcze własności jezdne, wersje Quattro łoją Volvo jak chcą. Po za tym S60 to nie ta sama klasa co A6, Volvo jest we wszystkich testach zestawiane z Audi A4 i BMW serii 3.

robert7 napisał(a):Fakt, że trochę poprawioną V6 po fl w Audi, ale i tak ten silnik jest słaby jak barszcz :lol:

Kolejny co słyszał z opowiadań.
MordaS13

06 Gru 2010, 13:06

Co do porównywania Audi z Volvo to może podsumuję to dość zgrabnie hehe. VW > Ford.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

06 Gru 2010, 13:37

jiGsaw napisał(a):Co do porównywania Audi z Volvo to może podsumuję to dość zgrabnie hehe. VW > Ford.

Ale jesteś tępy jak strzała.. Audi to Audi, a Volvo to Volvo. Pojęcia nie masz zielonego a się udzielasz.

MordaS13 napisał(a):
robert7 napisał(a):A6 jest większe w środku i na tym kończy się jego lista zalet w stosunku do Volvo.

No i tutaj się z tobą kolego nie zgodzę, bo oprócz wymiarów dochodzą jeszcze własności jezdne, wersje Quattro łoją Volvo jak chcą. Po za tym S60 to nie ta sama klasa co A6, Volvo jest we wszystkich testach zestawiane z Audi A4 i BMW serii 3.

robert7 napisał(a):Fakt, że trochę poprawioną V6 po fl w Audi, ale i tak ten silnik jest słaby jak barszcz :lol:

Kolejny co słyszał z opowiadań.

Oj dobra... masz A6 2,5TDI i myślisz, że jesteś Panem świata. Brat miał kiedyś A4 180KM a ja Volvem S60 D5 robiłem go i z miejsca i z rolki przy każdej prędkości.

A dobre jest 2,5 v6? Koszt serwisowania i legendarne wałki. :lol:
robert7
Początkujący

06 Gru 2010, 14:08

Czy ja coś napisałem że jestem Panem świata czy coś ?hehe Skąd Ci się takie coś wzieło w ogóle ? I tak A6 idzie na sprzedaż to nie wiem o co c'mon że tak wyskoczyłeś, jeżdżę nim już prawie 4 lata więc coś chyba mogę o nim powiedzieć Tak ? I zainwestuj w kurs czytania bo coś Ci to nie wychodzi, nie pisałem nic a nic o jakiś wyścigach tylko o właściwościach jezdnych... i guzik mnie obchodzą twoje wyścigi z bratem.
Ostatnio edytowany przez MordaS13, 06 Gru 2010, 14:16, edytowano w sumie 1 raz
MordaS13

06 Gru 2010, 14:13

robert7 napisał(a):
jiGsaw napisał(a):Co do porównywania Audi z Volvo to może podsumuję to dość zgrabnie hehe. VW > Ford.

Ale jesteś tępy jak strzała.. Audi to Audi, a Volvo to Volvo. Pojęcia nie masz zielonego a się udzielasz.

Takie wyzwiska to u siebie w kurnej chacie, a nie na forum to raz. Dwa... no to chyba Ty nie masz za bardzo pojęcia. Audi od zawsze jest oparte na technologii VW, a Volvo przez ostatnie lata na Fordzie, teraz Volvo już należy do Azjatów... więc chyba z deszczu pod rynnę, ale zobaczymy. Ogólnie wszędzie gdzie łapska maczają amerykanie tam dobre marki upadają (Mazda, Volvo, Saab...)...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

06 Gru 2010, 14:46

marcinsparco napisał(a):Wiadomo że przy kupowaniu samochodu jakieś podniecenie jest, ale podchodzilem do tego tematu bardzo sceptycznie, mam jeszcze kilka ofert, tym razem z allegro, przecież po jednym obejrzeniu nie można kupić samochodu.
Moje propozycje: też 130 konne ;/ ale widać że zadbane nawet
1.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co mówicie ?

Ten 2 miał przód bity(maska źle spasowana) Poza tym przebieg jest trochę skręcony.Nad 1 możesz się zastanowić. Przebieg może być. Jak pojedziesz oglądać to zobacz tył bo jakoś tak dziwnie wygląda, a dokładnie prawy tył( w tym 2 wygląda identycznie, dlatego przypuszczam że kąt zdjęcia powoduję taki efekt)
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika