Z tego co słyszałem i czytałem to właśnie BMW E46 ma strasznie nietrwałe zawieszenie. Podobno jest to mankament tego modelu i wieloka skaza dla marki. Tak mówią mechanicy. W sumie to nie zdecydowałem się jeszcze. Każdy model ma coś w sobie. Tak jak przedmówca powiedział Volvo jest "poważniejszy". Dla mnie również "szlachetniejszy", jego design jest również nowoczesniejszy. BMW E46 troszeczkę juz się postarzało, pomimo tego, iz jego sylwetka jest ponadczasowa. Moim zdaniem pomimo tego, że auta wielkością są zbliżone to Volvo wydaje się o klasę większe. Za BMW przemawiają świetne właściwości jezdne oraz bardzo precyzyjny układ kierowniczy a także napęd na tył, chociaż dla mnie to raczej bez znaczenia. Troszeczkę nurtują mnie
dane techniczne tych dwóch aut. Po pierwsze auta mają zbliżoną masę, po drugie Volvo ma o 27KM więcej oraz wyższy o 50 Nm moment obrotowy, no i jeden cylinder więcej, a de facto różnica w przyspieszeniu między tymi autami to tylko 0,4 s. Gdzie w normalnych warunkach taka różnica jest praktycznie nieodczuwalna. O co tu chodzi?