Volvo S60 - Zmiana radia HU-803 na Chińskie dotykowe

07 Kwi 2018, 12:25

Witam mam problem z podłączeniem nowego chińskiego radia zamiast HU-803 które było podpięte do wzmacniacza. Kupiłem przejściówkę z volvo na ISO i myślałem ze będzie po problemie ale okazuje się ze mogę podłączyć tak tylko zasilanie. teraz nw jak podłączyć głośniki i sterowanie kierownicą. Czy głośniki podłączyć za pomocą RCA i porozdzielać kable od wzmacniacza czy jest jakaś specjalna przejściówka bo patrzyłem i znalazłem tylko tą ISO co pasuje tylko jedno wejście. Zdjęcia są w albumie.
szymolus10
Nowicjusz

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S60R
Silnik: 2.5 300KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

09 Kwi 2018, 09:25

szymolus10 napisał(a):Kupiłem przejściówkę z volvo na ISO i myślałem ze będzie po problemie ale okazuje się ze mogę podłączyć tak tylko zasilanie
Masz radio HU-803, przejściówkę kupiłeś do HU-605 i tu jest ok. Problem w tym że twoje radio to sam DECK który nie ma wbudowanej końcówki mocy i musi mieć podłączony zewnętrzny wzmacniacz.

Tu masz pin-out z wtyczek i tej która idzie do oryginalnego wzmacniacza.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Możesz kable głośnikowe z nowego radyjka podłączyć pod odpowiednie piny do wtyczki która idzie do wzmacniacza. Tu musisz pamiętać jeszcze o kabelku sterowania wzmacniacza i masie tak jak na załączonym schemacie i wtedy powinno wszystko grać.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Rok produkcji: 1999

10 Kwi 2018, 08:59

Gdzie mogę dostać taką przejściówkę z wzmacniacza volvo na cinche? Bo nigdzie w internecie nie widzę.
szymolus10
Nowicjusz

10 Kwi 2018, 12:20

szymolus10 napisał(a):Gdzie mogę dostać taką przejściówkę z wzmacniacza volvo na cinche? Bo nigdzie w internecie nie widzę.
Możesz jej nie znaleźć bo nie wiem czy jest dostępna. Możesz ją wykonać we własnym zakresie kupując odpowiednie cinch'e i wtyczkę która będzie pasowała pod to gniazdo wzmacniacza.
Możesz też sprawdzić jakie podłączenia są przy samym wzmacniaczu może tam będą cinch? Dobrze by było jak byś go znalazł i sprawdził. Wydaje mi się jednak że tam będzie podobna wtyczka.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Rok produkcji: 1999

10 Kwi 2018, 12:23

Jak juz to bede musial przeciac kabel ale nw czy wtedy coś sie nie spali skoro beda dwa wzmacniacze. Bo radio tez ma wlasny wzmacniacz
szymolus10
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
    Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...