Volvo s80 jak wyłaczyć na stałe światła mijania

21 Lis 2013, 17:58

Witam wszystkich serdecznie kupiłem nie dawno volvo s80 2,4 b 170km z 2000r. i chciałbym się dowiedzieć jak wyłaczyć na stałe światła mijania,które zapalaja się wraz z przekręceniem kluczyka w stacyjce.Wiem że jest to możliwe,czy ktoś pomoże mi ,bardzo proszę,,,,.
papasmerf1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 6-1991
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: volvo s80
Silnik: 2,4b+lpg 170km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Lis 2013, 07:30

Zapewne jest to ustawione w kompie - nie masz gdzieś w poblizu mechaniora z dostępem ?? rozejrzyj sie, popytaj, bo ręcznie się tego nie zrobi..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

22 Lis 2013, 20:06

Witam i dziękuję za podpowiedz ale mam jeszcze jeden problem.Posiadam angielskie lampy przednie i czy muszę je wymienić na europejskie,czy wystarczy tylko zmienić szkła leflektorów,czy jaka inna przeróbkę?
papasmerf1
Nowicjusz

23 Lis 2013, 00:14

papasmerf1 napisał(a):Posiadam angielskie lampy przednie i czy muszę je wymienić na europejskie,czy wystarczy tylko zmienić szkła leflektorów,czy jaka inna przeróbkę?
Tylko i wyłacznie"europejskie" tzn.przystosowane do ruchu prawostronnego.Myślę ze najlepiej będzie kupić kpl.i wymienić.Przy zakupie uzywek uwazaj zeby nie było tak jak w przysłowiu:zamienił stryjek siekierke na kijek.Dlatego ze w sprzedazy uzywek własnie duzo jest częsci od"angoli"..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2014

23 Lis 2013, 11:08

Migi60 - podpowiedz mu co ma być na szkle - tam są strzałki czy inne elementy do rozróżnienia ..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Lis 2013, 23:15

silvo44 napisał(a):Migi60 - podpowiedz mu co ma być na szkle - tam są strzałki czy inne elementy do rozróżnienia ..
Niestety ale nic nie podpowiem.Kiedyś mielismy taką sytuację w trakcie OBT pojazdu ktory miał zamontowane reflektory z"angola".Owszem na przyrzadzie było widac dokladnie ze swiatło posiada odwrotnie załamanie ale porownując oznakowania do normalnego "europejczyka"niczym sie nie rózniły.Do dzisiaj nie wiem niestety w czyn tkwi problem... :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...
    Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...

24 Lis 2013, 09:50

Są też chyba uniwersalne lampy - mają jakiś zips z tyłu i po przestawieniu z angola robi się euro.. nie wiem na czym to polega, ale chyba na przestawieniu lustra wewnatrz lampy..
Nie mogę teraz tego znaleźć..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lis 2013, 08:48

Witam wszystkich i bardzo dziękuję za odpowiedzi,teraz wiem co mam robić,może i ja będę mógł komuś w czymś pomóc.
papasmerf1
Nowicjusz