Volvo v 40 ile moge jezdzic

26 Lut 2011, 19:13

witam mam pytanko dotyczace tego ile moge jezdzic autem sprowadzonym z holandii auto nabylem od polaka ktory jesst importerem tego auta samochod jest po oplatach mnie pozostalo oplacic recykling i przerejestrowanie sprzedajacy w dniu nabycia samochodu przeze mnie(6 luty tego roku)wykupil oc na miesiac tak wiec ile i czy wogole moge sie poruszac tym autem po polsce zanim je przerejestruje czy policja ma prawo wlepic mandat i w jakiej wysokosci jest jakis przepis prawny regulujacy to wszystko
Ostatnio edytowany przez calus99, 27 Lut 2011, 10:52, edytowano w sumie 1 raz
bialy69
calus99
Nowicjusz

Miejscowość: uszczyn

26 Lut 2011, 19:28

calus99 napisał(a):w dniu nabycia samochodu przeze mnie(6 luty tego roku)wykupil oc na miesiac tak wiec ile i czy wogole moge sie poruszac tym autem po polsce zanim je przerejestruje

Teoretycznie to mozesz jechac ale praktycznie do poruszania sie po drogach samochodem musisz posiadac:
1/ DR z aktualnym OBT
2/ PC z określonym terminem do kiedy jest ono wazne
Decyzja nalezy do Ciebie.... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Lut 2011, 16:17

sa jakies konsekwencje tego policja moze wlepic mandat i czy jest jakis przepis w polskim prawie ktory reguluje to wszystko
bialy69
calus99
Nowicjusz

27 Lut 2011, 17:02

calus99 napisał(a):czy jest jakis przepis w polskim prawie ktory reguluje to wszystko

Przeciez wszystko podałem Ci wyzej.Poczytaj sobie PoRD gdzie masz napisane wszystko czarne na białym.W chwili obecnej pojazd został wyrejestrowany w Holandii a Polsce jeszcze nie zarejestrowany.Mozna powiedziec ze wszystko zawisło w prózni.To ze FU wypisała jakis tam świstek-nibyOC ale do jakiego DR... :?: :?: Jak się oni zachowaja w przypadku kolizji,wypadku... :?: :?: Czy nie ma tam czegos napisanego małymi literkami w umowie/ktorej na pewno nie czytałes/....
Jeszcze raz-decyzja nalezy do Ciebie....

[ Dodano: 27 Luty 2011, 16:13 ]
Ps.Zebyś nie błądził:PoRD Rozdział 2 Art.71 ....Myśle ze to Ci wystarczy....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Lut 2011, 23:33

oki dzieki za informacje
bialy69
calus99
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ken Block zachwycony Audi RS Q e-tron
    Amerykański mistrz driftu Ken Block, z Mattiasem Ekströmem jako instruktorem na fotelu drugiego kierowcy, przetestował Audi RS Q e-tron z numerem startowym 224, jeżdżąc po śniegu i lodzie. Występ podczas GP Ice Race ...