Volvo V40 1,9td '98 - spadek płynu chłodniczego

23 Lut 2010, 21:10

Witam autko letko kopci na biało!!! duzo jest przy tym roboty???
czy jestem w stanie to zrobić w prostym warsztacie samochodowym czy czeba jechać do specjalnego mechanika pytam ponieważ składałem u kumpla silniki 1.6 d i td w golfach 2 i golfie 3 jestm w stanie zrobić to sam w takim warsztacie??? czy czeba pod jakies komputery podpinać autko mam z 96roku...
tenzy
Nowicjusz

Miejscowość: rzeszow
  • 01 Mar 2010, 08:21

wskazówka cały czas jest w takim miejscu ani nie opada ani się więcej nie podnosi trzyma taka sama temperaturę cały czas jeśli chodzi o spalanie to ostatnio po przejechaniu 200km spalanie wyszło 8l w tej chwili po przejechaniu ok 266k z pełnego baku jest teraz wskazówka na 40l
    Czekam na odp. ???

nie mogę Ci wysłać wiadomości nie wiem czemu dlatego tu pisze.

Dlaczego nie mogę wysłać wiadomości do innego użytkownika proszę o pomoc???
    tenzy
    Nowicjusz

Miejscowość: rzeszow

24 Mar 2010, 21:54

Witam
    Jestem nowy na tym forum, ale mam podobny problem.
    Głowica robiona jesienią , przez zimę ok. Teraz wysadza płyn zbiorniczkiem wyrównawczym, olej w normie, ładnie pracuje i odpala bez kopcenia.Odpowietrzałem układ kilka razy , zauważyłem ,że tuż po momencie wysadzania(zagotowania) płynu załącza się wentylator ( wydaje się ,że powinien sie załączać przed jego zagrzaniem)Płyn wydostaje się przy większych obrotach wiec tracę go podczas jazdy .Czy są różne czujniki tzn. różnica kilku stopni między czujnikami różnych producentów?Nie chcę nic sugerować co do przyczyny , niech koledzy się wypowiedzą.
    herpacky
    herpacky
    Nowicjusz

Miejscowość: Polska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zamontować fotelik w samochodzie dla Twojego dziecka?
      W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak zamontować fotelik dla dziecka. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Poświęcamy czas i energię, by naszym pociechom ...
      MORPHOZ - łączność i sztuczna inteligencja
      Na kierowcę i pasażerów Renault MORPHOZ czeka komfortowe i przestronne wnętrze LIVINGSPACE, przypominające prawdziwy salon. Siedząc wygodnie, każdy w swoim fotelu, kierowca i pasażerowie są dopieszczani przez sztuczną ...