Volvo V40 do 5k?

03 Kwi 2016, 18:31

Witam,
prosiłem już o pomoc na tym forum o pomoc w wyborze auta ale temat został niestety bez odpowiedzi. Może tym razem lepiej pójdzie.
Po wizycie na giełdzie do gustu najbardziej przypadło mi Volvo V40. Pytanie moje teraz czy jest sens szukać dobrego egzemplarza w cenie do 5k? Z uwagi na pakiet startowy etc. mogę tę kwotę trochę nadwyrężyć ale jednak wolałbym tego nie robić.

Tutaj kilka ofert, na które bym prosił o rzucenie okiem:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] za tę cenę pewnie trup ale może warto się przyjrzeć?
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ten chyba fajniejszy ale strasznie daleko z wawy

Jak sądzicie? Jest sens szukać w tym przedziale cenowym? Jak nie to ile powinienem minimalnie przeznaczyć aby móc myśleć o zakupie?
Nogal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 03 2012
Auto: Nie mam

03 Kwi 2016, 20:51

Za 5k nie ma co upierać się przy jednym modelu tylko szukać tego, co będzie w najepszym stanie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

03 Kwi 2016, 23:04

Zgadzam się w 100% aczkolwiek nadal zostaje kwestia czy jest sens szukania i szansa jednak znalezienia ów v40 za te pieniądze. Jeżeli nie to jaką kwotą bym musiał dysponować aby móc zabrać się za szukanie ponieważ rozrzut cenowy jest spory tego modelu. Kwota, którą napisałem jest na dzień dzisiejszy, z każdym miesiącem się powiększa i jestem gotów jeszcze trochę poczekać z zakupem ale też nie chciałbym go odkładać w nieskończoność. Obejrzałem sporo modeli różnych samochodów i ten przypadł mi najbardziej do gustu także bym chciał przy nim pozostać. A zatem? Jakieś doświadczenia z zakupem tego modelu? Na coś konkretnego zwracać uwagę?
Nogal
Nowicjusz

04 Kwi 2016, 14:49

Z początku produkcji coś znajdziesz ale na pewno na start coś będziesz musiał zrobić oprócz rozrządu czy oleju no i ten model Volva nie należy do tanich w utrzymaniu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

04 Kwi 2016, 18:34

ok. No to inaczej.
Sądzicie, że wart tej ceny?
[link do Gratka wygasł]
Przekracza sporo budżet ale pomińmy tę kwestię w tym momencie.

I żeby nie zakładać nowego tematu myślicie, że może być warta uwagi?
[link do Gratka wygasł]

Cena i przebieg (w tym wieku niecałe 200k) wyglądają dość podejrzanie. Widać, że lewy bok nie miał lekko ale jeżeli to tylko przetarcie to raczej chyba nie jest problem.
Nogal
Nowicjusz

04 Kwi 2016, 19:25

Astra ma najgorszy silnik i niska cena do tego handlarz więc pewnie tragedia..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Deska windsurfingowa na dachu
    Jak przewieźć deskę windsurfingową lub kajak? Sprzęt pływający jest szczególnie trudny do przewożenia. Najbardziej praktycznym rozwiązaniem jest umieszczenie go na dachu i odpowiednie przymocowanie do belek mocujących. ...

04 Kwi 2016, 19:35

Tak też sądziłem. A odnośnie tego V40 co podesłałem to jest sens? Ze Szwajcarii także pewnie zadbany. Tam dość rygorystycznie podchodzą do serwisowania także może bez dodatkowego wkładu by się obeszło. Wyposażenie super tylko do silnika nie jestem przekonany...
Nogal
Nowicjusz

04 Kwi 2016, 19:38

Wygląda na ładną sztukę i w Szwajcarii z tego co wiem dbają o auta. Silnika nie znam to nie pomogę niestety.
Barol
Awatar użytkownika

04 Kwi 2016, 21:04

No własnie tylko tego silnika się boję :/ Sporo pali i mało opinii. Ze względu na rodowód mógłbym się szarpnąć, by mieć tę dość sporą szansę na dobry stan pojazdu ale chyba sobie podaruję.

To już tak wracając do rzeczywistości i całkowicie poważnie:

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tak żeby się w 10000 zmieścić ze wszystkim. Jak sądzicie?

edit.: dodam, że hak jest BARDZO DUŻYM plusem ponieważ i tak prawdopodobnie byłbym zmuszony do zamontowania go.
edit.2.: jeszcze ten wydaje się ciekawy. Co prawda bez haka ale może warto się przyjrzeć?
[link do Gratka wygasł]

Dodam, że poszukuję w Warszawie ewentualnie gdzieś bardzo blisko Warszawy co trochę ogranicza ilość ofert :/

edit.3.: Przeglądając oferty trafiłem jeszcze na takiego dealera specjalizującego się w tym modelu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Można mieć zaufanie? I jak to jest z pisemną gwarancją? Do czegokolwiek zobowiązuje czy świstek, który mogę sobie na ścianie powiesić? I ostatnie pytanie czy jest szansa na stargowanie w takim miejscu?
Nogal
Nowicjusz

05 Kwi 2016, 20:47

Podbijam
Może jednak ktoś coś w temacie tego napisałem w poprzednim poście?
Nogal
Nowicjusz