Volvo V40 pilna opinia?!

26 Sie 2015, 07:48

Witam,jako że pomagam koledze znaleść auto (najlepiej kombi i do 5k) wczoraj natknąłem się na to ogłoszenie [link do oferty na Allegro wygasł] auto z naszego miasta,opis wygląda dość uczciwie,przebieg raczej na pewno autentyczny tylko pojawia się pytanie odnośnie silnika czy ktoś użytkował Volvo z tym silnikiem? Jak to się sprawuje? Po ilu tysiącach silnik wymaga remontu czy może ktoś się pozbywa bo już go trzeba będzie robić?
Wszystkie opinie będą ważne,z góry dzięki :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

26 Sie 2015, 08:37

Trochę tani jak na polifta ale dlatego że siedzi tam DCI z Renault... Poza tym to Volvo ma problemy z korozją czy elektryką np. sterowanie szybami. :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

26 Sie 2015, 08:47

No własnie facet wspomniał o rdzy ale ten silnik mnie najbardziej ciekawił bo jedni chwalą (obecny właściciel ma auto 9lat,gdzieś rzuciło mi się w oczy że ktoś miał inne 7lat więc chyba bezawaryjnie jeżdzili) ale są tacy co odradzają te diesle :roll: cena własnie też zastanawia no nic podrzuce temat koledze i zobaczymy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

26 Sie 2015, 09:26

Największy wojownik wobec cen części S/V40 zakłada temat :wink:
Koniu napisał(a):Trochę tani jak na polifta ale dlatego że siedzi tam DCI z Renault..
Małe sprostowanie - pod maską siedzi DTI, czyli przodek DCI, choć podobno nie taki straszny :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
0

26 Sie 2015, 21:26

Ale to nie ja kupuje auto to wiesz :mrgreen: temat i tak do kosza,kolega stwierdził że porobi jeszcze trochę dozbiera i kupi coś lepszego.
Barol
Awatar użytkownika

0