Volvo V40 - proszę o ocenę ofert

03 Lis 2019, 13:44

Poszukuje Volvo V40 z silnikiem T3 (głównie miasto 2x10km dziennie, raz w miesiącu 2x150 km trasa).

Budżet to 50 000 zł, skrajnie 60 000 zł.

Ogłoszenia które przykuły moją uwagę:
1. https://selekt.volvocars.pl/pl/used-cars/volvo/v40/t3-kinetic-rxb4wm5v
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Proszę o poradę.
zapsu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

03 Lis 2019, 14:30

Podstawowa rzecz przy tej wartości auta i takim roczniku to VIN w łapie i sprawdzenie.
Pierwszy od autoryzowanego salonu więc możemy uznać, że jest ok (sprawdzić VIN i tak warto bo wszędzie kwiatki się zdarzają).
Ato z drugiego linku wychodzi prawie 64k, no chyba, że cena już się zmieniła. Brak info o bezwypadkowości - do sprawdzenia bo raczej nie jest to przypadek - w inne przyciski przy dodawaniu ogłoszenia trafili bez problemu.
Trzeci tak samo, niewiele informacji w ogłoszeniu ( w tym bezw.), do tego zdjęcia, na których nic nie widać. VIN i jazda
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Lis 2019, 15:35

Dziękuję za cenne rady.

W związku z tym, że nie jestem ekspertem w zakupie Volvo proszę o dalsze porady. Ostrzegam, że z Twojego punktu widzenia moje pytania mogą być amatorskie.

Jak uzyskam VIN od sprzedawcy, to gdzie mogę sprawdzić historię pojazdu?
Dzwonić do ASO, są jakieś strony, może fora?
Gdzie najlepiej sprawdzić stan samochodu - wizyta w ASO?
zapsu
Nowicjusz

03 Lis 2019, 15:45

zapsu napisał(a):Jak uzyskam VIN od sprzedawcy, to gdzie mogę sprawdzić historię pojazdu?
Dzwonić do ASO, są jakieś strony, może fora?

Zadzwonić możesz ale podejrzewam, że niewiele się dowiesz. Możesz zapytać na bez-wypadkowe.net i innych forach o podobnej tematyce. Osobiście zaczynam od raportu typu autodna, autobaza itd

zapsu napisał(a):Gdzie najlepiej sprawdzić stan samochodu - wizyta w ASO?

Przy tej wartości auta tylko ASO
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Lis 2019, 09:33

Dziękuję za informację.

Doradźcie proszę jakiego spalania mogę się spodziewać w V40 T3?
Może rozważyć diesla?
Nacodzień 2x10km miasto, raz w miesiącu 2x150km trasa.
zapsu
Nowicjusz

04 Lis 2019, 11:43

Pierwsze dwa to najbiedniejsze wersje wyposażenia, słabe audio, drugi ma dołożone navi i tapicerkę ale to T2, trochę szkoda kasy na ten silnik, wolałbym nową Yariske z gwarancją ;)
Trzeci wersja Ocean Race, warto się zainteresować i popytać o szczegóły wyposażenia i sprawdzić VIN.
Można spróbować popytać różnych dealerów o historię auta i konfigurację auta, historię napraw, może się uda ;)
Na pewno wszystkiego o aucie dowiesz się w ASO podczas przeglądu przedzakupowego (około 500zl, 2-3h)
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 1602 Electric (1972) - samochód elektryczny
    Począwszy od 1969 r. BMW skonstruowało dwa eksperymentalne pojazdy na podstawie BMW serii 02 w celu przetestowania właściwości napędu elektrycznego w praktyce. Funkcję manualnej skrzyni biegów przejął silnik bocznikowy ...

04 Lis 2019, 11:50

Jeszcze takie:
brak opisu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

to wydaje się ok:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
zapsu
Nowicjusz

04 Lis 2019, 13:32

Pierwszy również kinetic lub standard z małym ekranem i starymi zegarami, przed liftem.
Drugi już lepszy ale bez fajerwerków.
Masz dobry budżet na auto poliftowe
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

04 Lis 2019, 13:42

Będę dalej monitorował rynek.

Za wszeelkie propozycje będę bardzo wdzięczyny.

Jeżeli budżet wystacza na polift to super.
zapsu
Nowicjusz