Volvo V40 RESETACJA SERWISU PO WYMIANIE OLEJU

12 Kwi 2008, 17:41

WYMIENIŁEM OLEJ I NIE MAM POJĘCIA JAK ZRESETOWAĆ SERWIS OLEJU A W KSIĄŻCE KTÓRĄ POSIADAM NIE MA O TYM ANI SŁOWA A NIE CHCĘ JEŹDZIĆ PO WARSZTATACH I SERWISACH.
PS.
PROSZĘ O POMOC DZIĘKUJE Z GÓRY.
maro
mariusz753
Nowicjusz

Miejscowość: KĘTRZYN
  • 13 Kwi 2008, 10:38

Najlepiej wykasować testerem.Ale za to trzeba płacić...
    Żeby samemu wykasować są dwa sposoby - nie zawsze jeden z nich działa.
    Pierwszy sposób - gasimy auto i przekręcamy kluczyk w pozycję zapłonu, czyli tak, by wszystkie kontrolki się świeciły. Wciskamy przycisk od kasowania przebiegu dziennego i trzymamy ok. 15 sekund,do momentu, gdy kontrolka zaczyna migać i usłyszymy sygnał potwierdzający.W tym momencie puszczamy przycisk od kasowania przebiegu i lampka powinna zgasnąć.
    Drugi sposób - postępujemy podobnie jak przy metodzie pierwszej z tą tylko różnicą, że PRZED przekręceniem kluczyka w pozycję zapłonu wciskamy przycisk kasowania licznika przebiegu. Dalej postępujemy jak przy metodzie pierwszej.
    Jest jeszcze trzecia metoda - żeby pozbyć się świecenia tej wtrętnej lampki,poprostu wyciągamy z kontrolki żaróweczkę :)
    Po zgaszeniu lampki komputer zaczyna odmierzać kilometry do następnego przeglądu i musimy liczyć się z tym, że zapali się nam znowu w zależności od zaprogramowanych przeglądów okresowych.Oczywiście,jeżeli nie zastosujesz metody trzeciej.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

15 Kwi 2008, 22:04

DZIĘKI ALE NIE POMOGŁO ZOSTANIE MI TYLKO JECHAĆ SERISU ALBO WARSZTATU KTÓRY SIĘ TYM ZAJMUJE.
    DZIĘKI ZA POMOC...
    maro
    mariusz753
    Nowicjusz

Miejscowość: KĘTRZYN

13 Paź 2009, 20:52

Próbowałem metodą MotoAlbercik'a
    Udało mi się w końcu tak.
    1. Przycisnąć przycisk kasowania licznika
    2. Włączyć zapłon
    3. Po kilku, kilkunastu sekundach kontrolka zaczyna migać. W tym dokładnie momencie zapalić samochód. Kontrolka zgasła.
    lexar
    Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów marki Dacia
      Na rynku polskim marka znalazła ponad 180.000 nabywców. Największą popularnością cieszy się Dacia Duster, która w 2019 roku już po raz kolejny utrzymała pozycję lidera segmentu SUV i jest najchętniej wybieranym ...