Volvo V40 sposoby odtwarzania muzyki z płyt CD lub z portu USB

02 Wrz 2017, 21:23

Witam mam problem chciałbym posłuchać własnej muzyki posiadam oryginalne radio do Volvo V40 I, 1997, zwracam się do was z pytaniem czy są jakieś sposoby odtwarzania z płyty CD lub na port USB? radio te ma tylko wejście do kasety i chyba na kasety nie da się wgrać własnej muzyki no i wyszło to z mody teraz to płyty CD i porty USB pytam się być może ktoś z was może miał Volvo V40 I, może by transmiter FM załatwił ten problem ? jak myślicie nie chcę tracić hajsu jeśli w ogóle to nie pomoże, radia nie chcę słuchać bo co tam leci to nie mój gust no i często reklamy lecą
TomaszNZM
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 02 2016
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Volvo V40 I
Silnik: 1.8 Benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

03 Wrz 2017, 10:12

A więc masz 3 możliwości
Kaseta adapter który możesz do tel. podłączyć
https://www.google.fr/search?q=kaseta+a ... Jnh036bloM:
Transmiter FM ( tylko nie taki za 10 zł)
I jeszcze zostaje możliwość rozebranie radia i podpięcie kabla "słuchawkowego" też będziesz mógł z telefonu puszczać muzę.
Kasety ogólnie nie polecam bo miałem kiedyś kilka i zawsze jakiś problem to nie działa to się wyłącza to trzeszczy :/ najszybciej i wygodniej będzie kupić transmiter fm
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Wrz 2017, 13:08

Właśnie zadałem to samo pytanie na elektroda to tam mówią że transmiter FM nie da mi dobrej jakości muzyki i że lepszym sposobem będzie kaseta-adapter
tylko patrząc na te kasety-adapter widziałem je na allegro jedna za 2.99 druga 19.99 czym ma się to różnić ? skoro taka różnica ceny
i na koniec gdybym zdecydował się na zakup kasety-adapter to tylko włożyć kasetę do gniazda i kabel podłączyć do telefonu oraz wybiorę dowolną muzykę i już koniec tylko tyle?
TomaszNZM
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 02 2016
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Volvo V40 I
Silnik: 1.8 Benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

03 Wrz 2017, 13:39

TomaszNZM napisał(a):gdybym zdecydował się na zakup kasety-adapter to tylko włożyć kasetę do gniazda i kabel podłączyć do telefonu oraz wybiorę dowolną muzykę i już koniec tylko tyle?
Tak. Ja przerobiłem kiedyś trochę tych kaset i transmiterów dlatego napisałem żebyś nie kupował takiego za 10 zł bo jakość odtważanej muzyki jest słabsza i słychać szum jak się głośno słucha ale w przypadku kaset jest to samo. Transmiter jest lepszą opcją ponieważ są teraz bardzo małe, dyskretne. Nie ciągasz się z kablami, jak ktoś do Ciebie dzwoni musisz odłączać kabel później znowu podłączać :/ słabo. Jakiś czas temu szukałem aplikacji na telefon jako transmiter ale jeszcze nic nie było darmowego. Rozejrzyj się może już coś weszło.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Nostalgia 2013 / relacja
    III edycja Targów Pojazdów Zabytkowych pod nazwą Auto Nostalgia już za nami. Większość z nas mogła przenieść się do czasów swojego dzieciństwa i podziwiać kultowe pojazdy z przeszłości. Przygotowaliśmy ...
    Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...