Volvo v40 tłoki

04 Gru 2008, 17:06

witam mam problem z tłokami w volvo 1.9 td przegrzały się tłoki zostały przełozone z innego silnika ale 2 3i 4 wystają minimalnie za blok 1 mm a 1 niedochodzi do końca bloku brakuje mu 1mm. oco chodzi czy są rórzne wykorbienia na wale? raczej chyba niemorzliwe
domin
Początkujący

Miejscowość: WROCłAW

06 Gru 2008, 01:04

Czy korbowody są te co były czy z innego silnika?Czy wał był szlifowany?Sprawdź czy nie obrociła się tulejka w korbowodzie.
andrzej_124
Stały forumowicz

06 Gru 2008, 15:55

tłoki i korbowody są z drugiego silnika ale takiego bez turbiny bo w turbo są większe sworznie.ale mam problem z rozrządem jezeli jest ustawiony na znaki tak jak w książce to w pewnym momencie tłoki spotykają się z zaworami. musi być troszke przestawiony rozrząd wtedy jest ok ale znowu cięrzko pali i strasznie kuleje. morze to być przez to ze głowiaca jest od silnika bez turbiny?
domin
Początkujący

07 Gru 2008, 14:14

coś namieszałeś kolego mam dwa kpl. bloki z misą alu i misą stal są wtych silnikach róż nice jeś li cię to interesuje to mam to do sprzedania po okazyjnej cenie
człowiek wymyslił człowiek naprawi
specjal ford
Nowicjusz

Miejscowość: dębica

08 Gru 2008, 10:40

tłoki były tez z silnika z aluminiową miską tyle ze bez turbiny był tamten
domin
Początkujący

08 Gru 2008, 19:20

mam taki blok kpl.od volvo musiałem go wymienić bo klient sprowadził auto i była woda w układzie rozmroziło blok bo stł na komisie przejechane bylo 70000 km tłoki różnią sie od zwykłego volvo miało tylko turbo
specjal ford
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Stelvio - SUV-em klasy premium
    Pierwszy SUV w przeszło 100-letniej historii włoskiej marki. W Stelvio przestronność i wymiary samochodu sportowo-użytkowego idealnie harmonizują z cechami charakterystycznymi dla marki. Linia nadwozia odzwierciedla bezkompromisowe ...

08 Gru 2008, 19:42

aha tłoki w silniku turbo mają natrys oleju takie rureczki z bloku wystają iskierowane są ku gurze bez turba tego niema i tłoki się różnią może być stym problem niema chłodzenia denków tłoka
specjal ford
Nowicjusz

08 Gru 2008, 21:12

jak sa wieksze to zmniejszyła sie komora spalania i nie bedzie to działac a nie mozna zakładac z silnika bez turba czesci do silnika z turbem gdyz sa słabsze
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle

07 Cze 2010, 15:55

specjal ford, zadzwoń na 660782810 w sprawie kupna części do volvo v40
mieczyslaw
karnicki
Nowicjusz

Miejscowość: Kętrzyn