Volvo v40 tłoki

04 Gru 2008, 16:06

witam mam problem z tłokami w volvo 1.9 td przegrzały się tłoki zostały przełozone z innego silnika ale 2 3i 4 wystają minimalnie za blok 1 mm a 1 niedochodzi do końca bloku brakuje mu 1mm. oco chodzi czy są rórzne wykorbienia na wale? raczej chyba niemorzliwe
domin
Początkujący

Miejscowość: WROCłAW

06 Gru 2008, 00:04

Czy korbowody są te co były czy z innego silnika?Czy wał był szlifowany?Sprawdź czy nie obrociła się tulejka w korbowodzie.
andrzej_124
Stały forumowicz

06 Gru 2008, 14:55

tłoki i korbowody są z drugiego silnika ale takiego bez turbiny bo w turbo są większe sworznie.ale mam problem z rozrządem jezeli jest ustawiony na znaki tak jak w książce to w pewnym momencie tłoki spotykają się z zaworami. musi być troszke przestawiony rozrząd wtedy jest ok ale znowu cięrzko pali i strasznie kuleje. morze to być przez to ze głowiaca jest od silnika bez turbiny?
domin
Początkujący

07 Gru 2008, 13:14

coś namieszałeś kolego mam dwa kpl. bloki z misą alu i misą stal są wtych silnikach róż nice jeś li cię to interesuje to mam to do sprzedania po okazyjnej cenie
człowiek wymyslił człowiek naprawi
specjal ford
Nowicjusz

Miejscowość: dębica

08 Gru 2008, 09:40

tłoki były tez z silnika z aluminiową miską tyle ze bez turbiny był tamten
domin
Początkujący

08 Gru 2008, 18:20

mam taki blok kpl.od volvo musiałem go wymienić bo klient sprowadził auto i była woda w układzie rozmroziło blok bo stł na komisie przejechane bylo 70000 km tłoki różnią sie od zwykłego volvo miało tylko turbo
specjal ford
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Toyota Century 1967 rok
    Pierwsza Toyota Century miała za zadanie zdobyć japoński rynek aut luksusowych. Auto powstało w setną rocznicę urodzin Sakichi Toyody, założyciela Toyota Industries, i temu zawdzięcza swoją nazwę. Samochód jest flagowym ...

08 Gru 2008, 18:42

aha tłoki w silniku turbo mają natrys oleju takie rureczki z bloku wystają iskierowane są ku gurze bez turba tego niema i tłoki się różnią może być stym problem niema chłodzenia denków tłoka
specjal ford
Nowicjusz

08 Gru 2008, 20:12

jak sa wieksze to zmniejszyła sie komora spalania i nie bedzie to działac a nie mozna zakładac z silnika bez turba czesci do silnika z turbem gdyz sa słabsze
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle

07 Cze 2010, 14:55

specjal ford, zadzwoń na 660782810 w sprawie kupna części do volvo v40
mieczyslaw
karnicki
Nowicjusz

Miejscowość: Kętrzyn