03 Maj 2010, 14:05
Wyświetla mi się wiadomość że silnik przejechał odpowiednią ilość mil i że muszę się wybrać do salonu volvo ,ale w salonie powiedzieli że samo podpięcie do kompa kosztuje 80Ł więc udałem się do polskiego zaprzyjaźnionego mechanika zapłaciłem połowe zmienił wszystkie filtry ale problem nie zniknoł,powiedział że volvo ma w baku jakiś zbiornik dodatkowy z płynem ktury jest mieszany z ropą i że prawdopodobnie ten zbiornik jest pusty.Wczoraj wracałem z większej wyprawy i wszystko było w pożądku to znaczy problem z wiadomością dale jest wyświetlany na desce ,ale znika gdy przeczytam wiadomość ,ale samochud zachowywał się poprawnie to znaczy na 4 biegu potrafi nawet przyśpieszyć do 110 mil/h ,do momentu jak wskaźnik paliwa zszedł do rezerwy ,zjechałem na shela bo tylko tam tankuje i znowu wszystko się zesrało obotościomież nie przekracza 3000 obrotów na minutę nawet na luzie a prędkość ,jakby za pomocą jakiejś blokady nie przekracza 75mil/h i tak się męczyłem przez prawie 200mil.Niewiem o co chodzi ?może jedna warto zapłacić i iść do serwisu volvo?a może wy mi coś doradzicie?proszę o ewentualną podpowiedż!!!!!