Volvo v50 estate disel problem z przyśpieszeniem

03 Maj 2010, 14:05

Wyświetla mi się wiadomość że silnik przejechał odpowiednią ilość mil i że muszę się wybrać do salonu volvo ,ale w salonie powiedzieli że samo podpięcie do kompa kosztuje 80Ł więc udałem się do polskiego zaprzyjaźnionego mechanika zapłaciłem połowe zmienił wszystkie filtry ale problem nie zniknoł,powiedział że volvo ma w baku jakiś zbiornik dodatkowy z płynem ktury jest mieszany z ropą i że prawdopodobnie ten zbiornik jest pusty.Wczoraj wracałem z większej wyprawy i wszystko było w pożądku to znaczy problem z wiadomością dale jest wyświetlany na desce ,ale znika gdy przeczytam wiadomość ,ale samochud zachowywał się poprawnie to znaczy na 4 biegu potrafi nawet przyśpieszyć do 110 mil/h ,do momentu jak wskaźnik paliwa zszedł do rezerwy ,zjechałem na shela bo tylko tam tankuje i znowu wszystko się zesrało obotościomież nie przekracza 3000 obrotów na minutę nawet na luzie a prędkość ,jakby za pomocą jakiejś blokady nie przekracza 75mil/h i tak się męczyłem przez prawie 200mil.Niewiem o co chodzi ?może jedna warto zapłacić i iść do serwisu volvo?a może wy mi coś doradzicie?proszę o ewentualną podpowiedż!!!!!
Brudny
Nowicjusz

Miejscowość: Northampton
  • 05 Maj 2010, 12:05

straszne błędy robisz.jedz do serwisu bo mają porządny sprzęt.zapłaciłeś 40zł i nic dałbyś drugie tyle i byś wiedział co masz nie tak.
    ryba1977
    ryba1977
    Aktywny

Miejscowość: poznań

24 Maj 2010, 22:08

Dokładnie nawet te starsze modele, za rozsadną cenę można serwisować, korzstając z oferty 4+ dla aut starszych niż czteroletnie.
    Przedstawiciel Volvo na Forum
    Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo
    coronil
    Początkujący

Miejscowość: Warszawa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania
      Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania – Toyota Corona EX – styczeń 1982. Innowacyjne rozwiązanie nie zawsze oznacza rewolucję technologiczną w motoryzacji, jednak zwiększa komfort, a czasem także i bezpieczeństwo ...