Volkswagen polo 1.9 SDI - Auto gaśnie w czasie jazdy

01 Maj 2010, 17:27

Witam,
Od niedawna jestem użytkownikiem VW POLO 1.9 SDI z 1999r. Auto gaśnie w czasie jazdy. Po zatrzymaniu się odczekam około 3-5 minut i po dłuższym rozruchu odpala. Wymieniłem filtr paliwa. Podczas wymiany zauważyłem po uruchomieniu silnika, że pompa wtryskowa ma słabe ssanie paliwa (przewód ssawny zdjęty z filtra wykazywał małe ssanie podczas pracy silnika). Mam pompę BOSCHA sterowaną elektronicznie i podejrzewam, że ma gdzieś własny filterek. Podczas wymiany filtra, po zdjęciu przewodu ssawnego ze zbiornika nie było kropli paliwa (przewód do zbiornika przedmuchałem, nie stawiał oporów). Proszę o Waszą opinię i wskazanie, gdzie jest filterek w pompie wtryskowej (o ile taki jest). A może jest to problem z elektryką?
Z góry dziękuję i proszę o szybką odpowiedź. [/center]
szef224
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość
  • 24 Maj 2010, 17:57

Mam ten sam problem z Volkswagen LUPO 1.2 TDI, gaśnie w czasie jazdy i po 5 - 10 minutach znowu go można uruchomić i dalej jechać np. 20 km. i znowu gaśnie i tak w kółko, byłem u mechanika podłączył komputer i mówi że samochód jest sprawny - rozłożył ręce i nie wie, ale problem istnieje gdzie może leżeć przyczyna - proszę o wskazówki
    jaro65
    Nowicjusz

Miejscowość: Bielsk Podlaski
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Jak zaoszczędzić za kierownicą, jadąc bezpieczniej?
      Czy wysokie ceny paliw a mogą zmusić kierowców do przemyślenia swoich nawyków za kierownicą? Stało się tak w Wielkiej Brytanii, gdzie coraz bardziej kosztowna jazda samochodem nieoczekiwanie zaczęła przekładać ...