Witam
ciagle szukam po ogłoszeniach i ciągle sie zastanawiam nie mogąc zdecydować.
Najbardziej pasuje mi octaviaII kombi 1.9 tdi - ale trzyma dośc wysoka cene,szczególnie te z mniejszym przebiegiem lub mają nalatane powyżej 150 tys (myśle o salonowej z kraju).
Ostatnio jednak mocno zastanawiam sie nad volvo v50 z dwulitrowym dieslem. Wiem ze pokrewienstwo z focusem, jednak wykonanie,jakość materiałów i design z pewnościa lepsze. Patrząc po ogłoszeniach łatwiej znajde volvo niż skode w kwocie 35- 40 KPLN z przebiegiem nieznacznie powyżej 100 tys km ,jednak wszystko targane z zagranicy wiec obowiązkowo musze sprawdzic w ASO.
Co sądzicie o v50?
Ewentualnie zainteresowała mnie toyota avensis kombi - słyszałem wiele dobrego o niezawodności toyoty ale czy dotyczy to tego modelu?
Szczególnie interesuje mnie trwalośc zawieszenia tych aut (gdyż poruszam sie po kiepskich drogach ok 30 tyś rocznie) oraz podstawowe koszty serwisowania niekoniecznie w ASO.
Dzieki, pozdrawiam
Miałem s40 z dieslem 1.6D. Auto godne polecenia. Bardzo dobrze wykonane i ładne w środku,bezawaryjne (mój miał ponad 200tys.km), dobrze wyposażone nawet w podstawie, pewnie się prowadzi, bardzo wygodne fotele. Jedynie można narzekać na małą ilość miejsca z tyłu.Ogólnie auto bez porównania z Focusem. Polecam
Toyota jest autem o klase wyżejniż Volvo czy Octavia. Będzie zatem większa, wygodniejsza, przestronniejsza. Jest bardzo mało awaryjna, a ceny części nie sa wyższe niż konkurencji.
Moim zdaniem najlepszy wybór, szczególnie w porównaniu do Volvo które moim zdaniem jest troszkę mniejsze od Focusa, przynajmniej ja miałem takie wrażenie.
myśle o 136 KM bo takie najczęściej się trafiają poza silnikami 1.6
natomiast toyota zdaje się będzie najdroższa z tego trio, no i jest jeden mankament - nie podoba sie mojej żonie bo to taki kolc volvo natomiast jak najbardziej
a jak trwałość zawieszenia w v50?
Z grypą za kierownicą to prawie jak z alkoholem W okresie zimowym mamy święta i niedługo później ferie zimowe więc dużo podróżujemy i często pokonujemy długie trasy samochodem. Zmęczenie i niskie temperatury mogą wówczas sprzyjać chorobie. Przeziębienie, ...
McLaren P1 hybrid - 2,8 sek., 903 KM Propozycja z Wielkiej Brytanii to jeden z najmocniejszych samochodów, obecnych na światowym rynku, zastępująca legendarny model F1. Postanowiono w niej sięgnąć po najnowsze, dostępne rozwiązania. Z tego powodu pod ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.