Volvo v50 - obroty

16 Lut 2015, 15:31

Witam. Mam pewien problem, przeważnie to się dzieje gdy silnik jest już rozgrzany, a mianowicie nie moge przekroczyć liczby obrotów więcej niz 3 tysiące. Silnik jakby sie "zamula". Daje oczywiście gaz do deski ale nie mogę przejść wyzej niz te 3 tysiące obrotow. Powiem tyle ze oddałem go do mechanika i powiedział mi ze mogl byc problem z paliwem, a mianowicie zalałem jakis syf z lotosu. Pare dni pozniej zatankowałem droższego diesla lecz problem wciaz czasami sie pojawia. Miał ktoś podobny problem związany z tym autem? Licze na pomocne odpowiedzi :)
Rzepka
Obserwowany

Auto: Volvo v50

16 Lut 2015, 16:22

Sprawdź układ recyrkulacji spalin,to typowa przyczyna spadku mocy silników VOLVO,szkoda,że nie piszesz jaki to silnik diesla,przecież jednego rodzaju VOLVO nie stosował.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2015, 16:31

Układ EGR do sprawdzenia, układ dolotowy wraz z turbosprężarką (i jej zmienną geometrią) do sprawdzenia oraz przelewy wtryskiwaczy do wykonania.
kubekan
Nowicjusz

Auto: Chrysler PT Cruiser
Silnik: 2.2 CRD 121 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Shibetsu - tor testowy Toyoty na biegunie zimna
    Na najbardziej mroźnej japońskiej wyspie Hokkaido, na północ od słynącego z zimowej olimpiady 1972 roku miasta Sapporo, znajduje się japoński biegun zimna. W Shibetsu ciągle pada. We wrześniu spada tu często ponad ...