REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
no to już sam znalazłeś problemdefens napisał(a):zauważyłem również,że pedał sprzęgła nie odskakuje do końca
Może być też uszkodzony siłownik umieszczony przy skrzyni biegów, przewody między pompą a siłownikiem.defens napisał(a):Rozumiem,że to jedno z tych trzech rzeczy?
To generalnie może być problem oleju ale u Ciebie został on wymieniony hm…defens napisał(a):Najbardziej zastanawia mnie to,że gdy auto się nagrzeje to problem z wrzuceniem biegów (wszystkich) praktycznie ustępuje (no może delikatnie leciutki opór przy wstecznym i jedynce),z czego to wynika
Sprawdź czy stycznik który jest przy pedale sprzęgła chodzi lekko on jest odpowiedzialny za sprawdzenie czy pedał wrócił do górnej pozycji bo jeżeli nie to np. nie załączysz tempomatu jak już zaobserwowałeś.defens napisał(a):P.s tak na pierwszy rzut oka to pedał sprzęgła nie wraca po wciśnięciu do maksa ok 1 cm(tyle musze podnieść pedał stopą by np. włączyć tempomat)
Warto sprawdzić, jak nie ma wycieków tak jak piszesz można spróbować odpowietrzenia i zobaczyć czy cos się poprawi.defens napisał(a):Zapowietrzona pompa sprzęgła? Hmm...wycieków nie zauważyłem.a czy zapowietrzona pompa moze powodować takie problemy? (Jak to sprawdzić i ewentualnie odpowietrzyć)
temperatura płynu ma na to wpływ.defens napisał(a):Najbardziej zastanawia mnie to,że gdy auto się nagrzeje to problem z wrzuceniem biegów (wszystkich) praktycznie ustępuje (no może delikatnie leciutki opór przy wstecznym i jedynce),z czego to wynika