REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Przeciez widać jakna"patelni"ze przod prawy jest cofniety wzgledem lewego i vice versa.Oczywiście mozna kombinować przesuwając ławę przedniego zawieszenia prawa str.do przodu a lewa str.do tyłu.Nie pamietam czy jest mozliwosc wykonania takiej regulacji.Katy pochylenia kól tez nie sa idealne ale to powinni Ci wyregulowac bo taka mozliwość jest..Szemix napisał(a): https://drive.google.com/file/d/1f7P0EJ ... sp=sharing
Kao-jezeli chcesz wykonac to dokładnie to od krawedzi felgi przedniej do krawedzi felgi tylnej...czytaj:rantu....Kao napisał(a): Najlepiej mierz od środka felgi wtedy pomiar będzie najbardziej rzeczywisty
Musisz znalezć zakład gdzie pracujacy ludzie MYŚLĄ...Szemix napisał(a):ale jak sprawdzić czy to wachacz, czy np krzywy amortyzator, czy coś takiego, co odpowiada najczęściej za cofnięcie koła ?
W tym wypadku to całkowicie się z Toba zgodze bo temat ten przerabiałem jak pracowałem na SKP.Dodatkowo robilismy na specjalnym stanowisku pomiar i regulację zbiezności-geometrii.Szemix napisał(a):No właśnie, ciężko o taki warsztat,
Nie jest to temat łatwy ale po wykonaniu pomiaru geometrii jezeli bylo widac ze coś odbiega od normy to zawsze staralismy się to zlokalizowac/wzrokowo,pomiar metrowką/i klient dostawał zadanie do wykonania a pozniej powtórka z rozrywki...Szemix napisał(a):tutaj wszyscy zawsze wymieniają pół auta od razu i nie gwarantują, że będzie dobrze
Migi nie denerwuj się każdy ma inna "taktykę" ja jestem zwolennikiem mieszenia od środka (no chyba że felga nie pozwala) wtedy jak najbardziej Twoim sposobem będzie lepiej.Migi60 napisał(a):Kao-jezeli chcesz wykonac to dokładnie to od krawedzi felgi przedniej do krawedzi felgi tylnej...czytaj:rantu....
no łatwy nie są regulowane a jak już to tylko tyle co luz w tulei czyli niewiele.Migi60 napisał(a):Oczywiście mozna kombinować przesuwając ławę przedniego zawieszenia prawa str.do przodu a lewa str.do tyłu
Ani mi to w glowie.Ja miałem swoj sposob i zawsze przy nim bede obsawał.W kazdym przypadku mi się sprawdzal...Kao napisał(a):nie denerwuj
To zalezy oczywiscie w jakim modelu samochodu.Mielismy bardzo prosty sposob-naciąganie,przesuwanie lawy w bok-PAS NAPINAJĄCY.Zdawał egzamin...Kao napisał(a):no łatwy nie są regulowane a jak już to tylko tyle co luz w tulei czyli niewiele.