Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
fiko7 napisał(a):Tak jest to Focus który inaczej wygląda i sporo więcej kosztuje bo ma inny znaczek, znacznie lepiej poszukaj sobie zadbanego E46.
fiko7 napisał(a):Ja nic do Volvo nie mam, tylko staram sie poinformować potencjalnych klientów że Volvo które robiło kiedyś najbezpieczniejsze auta na świecie juz takie nie jest. Przez 11 lat było własnością Forda, teraz Chińczyków i poprzez to jakość sie popsuła
nie mowiąc o bezpieczeństwie. Wielu nadal sądzi że Volvo jest najbezpieczniejsze na świecie, ale wystarczy się zastanowic że skoro właścicielem był Ford przez 11 lat to co nie stosował tych samych systemów bezpieczeństwa w Fordzie i Volvo? Stosował, to dlaczego Volvo ma być bezpieczniejsze?
chyba jakość juz tez nie ta.
Biedrona napisał(a):volvo TD 2.0 136KM? Z tego co zauważyłem ford nie montował ich w focusach tylko mondeo i tu rodzi się moje kolejne pytanie co bedzie wygodniejsze lepiej się prowadziło mondeo mk3 polifcie czy s40(2004>)
Biedrona napisał(a):JerzyB333, uważasz że łątwiej bedzie odsrzedać vovlvo hmmm zakładałem że odwrotnie chociażby ze względu na to że jest większe a niższa cena.
Biedrona napisał(a):rodzinki to niemam narazie jestem sam +dziewczyna
Biedrona napisał(a): Twojego posta wynika iż jesteś mechanikiem wiec zapytam jeszcze co myślisz o dieslach tdci forda? podobno to b delikatne silniki i trzeba bardzo uważać przy kupnie, czy to prawda że gorsze paliwo moze go uszkodzić? Czy ta sama sprawa ma się też co do silnikow vovlo 2.0
no nie powiesz mi ze takie s40/v50 bedzie mniej bezpieczne od np. e46(roznica co najmniej generacji- 7 lat).
xc60- sasiad ma w dieselku, kupil w 2009 roku 79 tys przebieg od nowosci(nawet dzisiaj byl u mnie bo zona zahaczyla ), leje paliwo i jezdzi na okresowe, typowe trafienie na wadliwy egzemplarz widocznie, zdarza sie w przypadku kazdej marki, np. MB sie czesto zdarza a nie mowisz o nim ze
fiko7 napisał(a):Gdzie ja napisałem że będzie mniej bezpieczny od dużo starszej E46? Porównuj ten sam rocznik auta a nie o kilka lat rózniące się.
fiko7 napisał(a):Owszem akcje naprawcze zdarzaja się każdemu ale aż tyle?
Poza tym wielu uważa Volvo za najbezpieczniejsze auta na świecie a tu jedna akcja dotyczy sterowników poduszek ktore moga nie odpalić podczas wypadku a druga dotyczy mocowania fotela pasażera który moze zbyt mocno się przesunąć w czasie wypadku.
fiko7 napisał(a):Z tym się zgadzam że należy do czołówki pod względem bezpieczeństwa, ale nie zgadzam się z tym że jak wielu twierdzi jest najbezpieczniejsze na świecie.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLVO. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLVO