VW 1.6 FSI BAG blokada wału

21 Lut 2016, 21:36

Czy może ktoś pomóc przeszukałem Internet, ale nic nie znalazłem gdzie zablokować wał korbowy przy ustawianiu rozrządu ? Czy ktoś wie?
mmagdaa89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 03 2005
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: GOLF
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

26 Lut 2016, 14:49

W tym silniku koła zębate wałków rozrządu nie są kołkowane i aby ustawić rozrząd odpowiednio należy zablokować wałki. Do tego możesz kupić odpowiednią blokadę żeby być pewnym, że będzie ok.

W programie Vivid Workshop masz krok po kroku jak demontować i montować łańcuch w FSI 1.6. Dosyć skomplikowana sprawa więc bez programu nie poradzi sobie pewnie mechanik (nie wiem czy sam to robisz) który wymienia ci łańcuch, no chyba że już to robił w tym silniku.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi e-tron GT concept - stylistyka i nadwozie
    Niskie, szerokie i z dużym rozstawem osi – oto proporcje klasycznego Gran Turismo. Wpisuje się w nie również Audi e-tron GT concept. Ma 4,96 m. długości, 1,96 m. szerokości i 1,38 m. wysokości. Lekka karoseria ...
    Wypadek czy kolizja? Zatrzymaj się, pomyśl i pomóż
    Jeżeli w zdarzeniu drogowym ucierpiały jedynie pojazdy – to znaczy, że doszło do kolizji. Jeżeli jednak poszkodowani zostali ludzie – mamy do czynienia z wypadkiem. Jak powinni zareagować uczestnicy i świadkowie ...