Powracający błąd ubogiej mieszanki

17 Lut 2016, 20:10

Witam mój problem dotyczy ubogiej mieszanki dokladnie błąd 1131 Sonda Lambda uboga mieszanka. Sonda wymieniona błąd powraca. Dodatkowo wczoraj usunałem instalacje LPG gdyz kupilem auto z gazem ale od poczaku chcialem ja wywalic. Po usunieciu lpg blad zniknal auto zaczelo lepiej chodzic ale po 2 dniach blad wrocil. Co prawda nie sprawdzilem czy to znowu to ale na to wskazuje. Wczesniej jak bylo LPG ale jezdzilem na benzynie blad powracal jesli go skasowalem zaraz potym jak sie rozgrzalo zimny silnik. Po usunieciu LPG cieszylem sie bo nie powracal przez 4 rozruchy zimnego silnika bylem pewny ze to wina lpg ktore bylo a tu dzisiaj po zatankowaniu paliwa pare kilometrów i znowu check? Podkreslam nie wiem czy to znowu napewno ten sam blad. Licze na to ze odpiecie klem pomoze ze bez gazu komputer sie jakos ustawi i juz nie wyskoczy. Moje pytanie co moze byc jeszcze wina ubogiej mieszanki?
mirasomo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 08 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 110KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

20 Lut 2016, 13:18

Reset,do dobry pomysł,poza tym pomyśl o regulacji luzu zaworowego gdyż o ile dobrze pamiętam masz tam zawory regulowane.To,że wywaliłeś lpg ,bardzo dobrze zrobiłeś w przypadku akurat tego silnika,chociaż pewna niemiecka firma opracowała środek wtryskiwany bezpośrednio do butli lpg,czyli zwyczajnie zaworem do tankowania lpg,koszt tego specyfiku to coś ok.200zł,chroni gniazda przez( o ile dobrze pamiętam) 10tyś km,do tego silnika to było wskazane.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Lut 2016, 15:57

Silnik jest po remoncie wiec wydaje mi sie ze regulacja nie jest potrzebna. Co o tym sadzisz?
Zastanawiam sie tez czemu ten blad wyskakuje tak pozno? Nie odrazu moze dostaje gdzies lewe powietrze? Ostatnio zauwazylem ze rura dolotu ktora idzie spod nadkola do filtra powietrza byla w dwoch czesciach. wziolem ja tylko zlozylem w sensie wlozylem jedna w druga.
mirasomo
Nowicjusz

22 Lut 2016, 18:58

Pierwsze co zrób,zresetuj komputer!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Lut 2016, 23:20

Zresetowalem porzadnie kompa zobaczymy czy znowu wyskoczy
mirasomo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Audi przetestuje koncepcję centrum szybkiego ładowania
    Audi kontynuuje swoją transformację w kierunku dostawcy zrównoważonej mobilności segmentu premium. Do roku 2025 marka planuje zintensyfikować swoje działania, oferując szeroką gamę ponad 20 modeli z napędem w pełni ...