VW 3Tdi czy BMW3 Tds ?? a może inne..

13 Sie 2007, 18:20

witam, niedlugo bo z aok 1-2 miesiace mam zamair kupic swoje 1 auto...ma to byc autko tanie w utrzymaniu i najlepiej w dislu....najabrdziej podobaja mi sie golf 3 TDI i BMW compact 1.8 TDS, ktore z tych aut polecacie?? moge dac z 10tys zł. pozdro,a moze jakies inne....myslalem nad civickiem 1.5 w hatchbaku bnadz 1.5 w coupe..ale wiadomo benzyna i spalanie...;/ wiec jakie auto radzicie...?
peza
Nowicjusz

13 Sie 2007, 19:23

Bmw do takiej kwoty odrzuciłbym odrazu. Bez zastanowienia polecam Honde Civic jeśli martwisz się o koszty utrzymania/spalanie silnika 1.5 w Hondzie to napewno nie ma tragedi, w nadwoziu cupe jest to motor na pełnym wtrysku o mocy 101PS palił będzie od 6-9l więc myśle że niewiele więcej niż 1.9TDi a wiadomo to benzyna...w wersji hatchback silnik 1.5 ma moc 90KM i palił będzie tyle samo. Co innego znalazienie Civica 5gen. w dobrym stanie...:/ trzeba troszke poszukać napewno hatchbacka łatwiej znaleść mniej "zjechanego" niż cupe lecz warto szukać jeśli znajdziej auto w dobrym stanie psuć napewno się niebędzie.
Pekińczyk
Początkujący

14 Sie 2007, 09:16

Właśnie... motory o oznaczeniu TDS z gamy BMW są wyjątkowo awaryjne...
Milwan

14 Sie 2007, 10:20

a jak z czesciami do hondy??? bo do vw wiadomo wszedzie sa i kazdy naprawi..a jak z honda..? aha i czy oplaca sie kupic honde z gazem?? badz samemu zalozyc gaz, jesli tak to chyba sekwencje co nie..? prosze o odp
peza
Nowicjusz

14 Sie 2007, 13:32

Nie kupuj Hondy z gazem. Ja nie zakładałbym gazu do Hondy te silniki go wyjątkowo nie lubią. Auto pali do 9l paliwa więc niewiele więcej niz np. TDi w golfie choć wiadomo że ropa jest tańsza...więc jeśli masz zamiar zakładać gaz do Hondy i być niezadowolonym to proponuje szukać jakiegoś diesla.
Pekińczyk
Początkujący

14 Sie 2007, 15:39

no to kupie albo vw Tdi albo honde civiczke ....1.5
peza
Nowicjusz