JAKI HATCHBACK?

09 Sie 2007, 00:22

Witam,
Noszę się z zamiarem zakupu autka, nadwozie hatchback ew. coupe.
Wstępnie myślę o wyborze pomiędzy:
=> BMW E36 compact
=> Honda Civic
=> Rover 214/216
...

ale im więcej szukam, tym bardziej mi się wybór komplikuje :?
Generalnie chciałbym się zamknąć w sumie 12tys.PLN
Najbardziej zależałoby mi na niskich kosztach eksploatacji.

Z góry dziękuję za pomoc.
pzdr
wrokris
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

11 Sie 2007, 13:20

Po chwilowym namyśle w grę wchodzą:
=> BMW E36 compact
=> Honda Civic VI (ew. V)
=> Mazda 323F
wrokris
Nowicjusz

11 Sie 2007, 15:06

Polece Ci Honde Civic 6gen. najlepiej z silnikiem 1.5 e-vtec 115KM lecz do 12tys najłatwiej będzie znaleść 1.4 16v 90KM (za taka kwote byłby to rocznik 96/97r oczywiście zależy dużo od stanu technicznego...)
Civic nie będzie raczej drogi w eksploatacji, chyba że kupisz padake i trzeba będzie w nim coś zrobić wtedy można się troszke ździwić bo częśći to najtańszych nie należą napewno a kupowanie podróbek/zamienników na dobre w Hondzie nie wychodzi. Auto jest bardzo niezawodne praktycznie nie psuje się tam nic lecz rzecz jasna nic nie jest nieśmiertelne i jest wiele egzemplarzy "dojechanych" przez młodych ludzi lubiących szaleć na naszych dziurawych drogach...Jeśli chodzi o spalanie to pali napewno mniej niż inne auta z silnikami o takiej pojemności a jeździ i przyspiesza dużo lepiej, a to z tego powodu że auto waży niewiele.
1.4 spala od 6l w trasie (da się zejsć troche nizej) do 9l w mieście przy bardzo dynamicznej jeździe. 1.5 e-vtec pali jeszcze mniej a zbiera się lepiej(10s do setki, 1.4 ok. 10,8s)
Rozumiem że jestes zainteresowany modelem 3D lecz w linku podaje ogłoszenie z allegro bardzo zadbanej sztuki z tym ze jest to model 5D Liftbeak: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
jest troche droższy bo nikt kto dba o auto które jest w stanie idealnym nie sprzeda go za tyle po ile chodzą sprowadzane.
Pekińczyk
Początkujący

11 Sie 2007, 15:14

A ja znowu znowu a ja polece Ci Honde Prelude 160Km Ful opja wyposażenia sportowy wygląd ....Poprostu miodzio a jeżeli niechciałbyś mojej ukochanej preludki to polecam CiHonde Civic
Oto link do hondy prelude :)No nie ,że piękna
[link do oferty na Allegro wygasł]
PzdR
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

11 Sie 2007, 22:23

soleQ od kiedy Prelude to Hatchback ? :) a co do tej z linka jak na Prelude nie jest najpiękniejsza choćby na allegro bywały dużo ładniejsze.
Pekińczyk
Początkujący

14 Sie 2007, 02:12

WIELKIE Dzięki za pomoc.

Z BMW już zrezygnowałem.
Wolałbym raczej 3D.
No i chyba zostanę przy Civic, bo znajomi nieco narzekają na 323f (mierna dynamika, szczególnie jak jedziesz z kilkoma pasażerami) chociaż kiepskiego wyglądu to jej nie zarzucę, w szczególności w środku.

pzdr
wrokris
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 Hybrid zdobywa 5 gwiazdek w ADAC Ecotest
    Toyota RAV4 Hybrid udowodniła, że SUV może być ekonomicznym autem, zdobywając w tegorocznym teście ADAC Ecotest 5 gwiazdek i 78 na 100 punktów za niskie zużycie paliwa i niewielką emisję CO2 oraz szkodliwych substancji. ...