JAKI HATCHBACK?

09 Sie 2007, 01:22

Witam,
Noszę się z zamiarem zakupu autka, nadwozie hatchback ew. coupe.
Wstępnie myślę o wyborze pomiędzy:
=> BMW E36 compact
=> Honda Civic
=> Rover 214/216
...

ale im więcej szukam, tym bardziej mi się wybór komplikuje :?
Generalnie chciałbym się zamknąć w sumie 12tys.PLN
Najbardziej zależałoby mi na niskich kosztach eksploatacji.

Z góry dziękuję za pomoc.
pzdr
wrokris
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

11 Sie 2007, 14:20

Po chwilowym namyśle w grę wchodzą:
=> BMW E36 compact
=> Honda Civic VI (ew. V)
=> Mazda 323F
wrokris
Nowicjusz

11 Sie 2007, 16:06

Polece Ci Honde Civic 6gen. najlepiej z silnikiem 1.5 e-vtec 115KM lecz do 12tys najłatwiej będzie znaleść 1.4 16v 90KM (za taka kwote byłby to rocznik 96/97r oczywiście zależy dużo od stanu technicznego...)
Civic nie będzie raczej drogi w eksploatacji, chyba że kupisz padake i trzeba będzie w nim coś zrobić wtedy można się troszke ździwić bo częśći to najtańszych nie należą napewno a kupowanie podróbek/zamienników na dobre w Hondzie nie wychodzi. Auto jest bardzo niezawodne praktycznie nie psuje się tam nic lecz rzecz jasna nic nie jest nieśmiertelne i jest wiele egzemplarzy "dojechanych" przez młodych ludzi lubiących szaleć na naszych dziurawych drogach...Jeśli chodzi o spalanie to pali napewno mniej niż inne auta z silnikami o takiej pojemności a jeździ i przyspiesza dużo lepiej, a to z tego powodu że auto waży niewiele.
1.4 spala od 6l w trasie (da się zejsć troche nizej) do 9l w mieście przy bardzo dynamicznej jeździe. 1.5 e-vtec pali jeszcze mniej a zbiera się lepiej(10s do setki, 1.4 ok. 10,8s)
Rozumiem że jestes zainteresowany modelem 3D lecz w linku podaje ogłoszenie z allegro bardzo zadbanej sztuki z tym ze jest to model 5D Liftbeak: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
jest troche droższy bo nikt kto dba o auto które jest w stanie idealnym nie sprzeda go za tyle po ile chodzą sprowadzane.
Pekińczyk
Początkujący

11 Sie 2007, 16:14

A ja znowu znowu a ja polece Ci Honde Prelude 160Km Ful opja wyposażenia sportowy wygląd ....Poprostu miodzio a jeżeli niechciałbyś mojej ukochanej preludki to polecam CiHonde Civic
Oto link do hondy prelude :)No nie ,że piękna
[link do oferty na Allegro wygasł]
PzdR
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

11 Sie 2007, 23:23

soleQ od kiedy Prelude to Hatchback ? :) a co do tej z linka jak na Prelude nie jest najpiękniejsza choćby na allegro bywały dużo ładniejsze.
Pekińczyk
Początkujący

14 Sie 2007, 03:12

WIELKIE Dzięki za pomoc.

Z BMW już zrezygnowałem.
Wolałbym raczej 3D.
No i chyba zostanę przy Civic, bo znajomi nieco narzekają na 323f (mierna dynamika, szczególnie jak jedziesz z kilkoma pasażerami) chociaż kiepskiego wyglądu to jej nie zarzucę, w szczególności w środku.

pzdr
wrokris
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...