VW Bora na uwadze

03 Sty 2016, 17:07

Cześć, od paru tygodni szukam samochodu dla siebie, obejrzałem już wiele samochodów. Głównie skupiałem się na Vectrze C w htch/kombi, Pasku b5 fl, accord VI ale moją uwagę dzisiaj rano przykuła bora 1.9 TDI(115 KM).
http://www.malyautokomis.pl/komis/?works=2000-vw-bora-19-tdi-2

Godzinę temu byłem już teoretycznie sprawdzić, przejechać się i jak na razie bajka. Bora odpaliła od razu mimo dosyć dużego mrozu(nie była przygotowana do mojego przyjazdu). Martwi mnie jedynie sam fakt, że to diesel gdzie moje przebiegi graniczą przy 15 tys km rocznie. Jednak osoba sprzedająca ten samochód to ktoś bliski z rodziny i borę poleca.
Miał ktoś doczynienia z tym samochodem, idzie coś wywnioskować ze zdjęć(czy różne odcienie?). Według mnie przebieg pokrywa się ze stanem pojazdu. Jutro jechałbym zbadać całkiem od strony technicznej samochód.

Proszę o opinie!
TaTaRaK
Początkujący

Prawo jazdy: 01 04 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6 75 KM/55 KW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

03 Sty 2016, 17:12

Prawy bok wydaje mi się malowany ale mimo to ładnie się prezentuje tylko cena trochę spora..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Sty 2016, 17:47

Co do ceny to mam po znajomości obniżoną o całkiem niezłą kwotę. Z tego co się dowiedziałem, rozrząd był wymieniany nie dawno tj. 20 tys km na nim przejechane, serwis olejowy zrobiony. Są jakieś typowe bolączki dla tego modelu?
TaTaRaK
Początkujący

Prawo jazdy: 01 04 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6 75 KM/55 KW
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

03 Sty 2016, 19:54

A te naprawy ma jakoś udokumentowane czy na tzw krzywy r..j?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Co należy okresowo sprawdzać w samochodzie?
    Nie znalazłem na forum podobnego tematu, a myślę że może on pomóc innym użytkownikom/kierowcom w ustaleniu tego na co powinni zwracać uwagę okresowo podczas eksploatacji samochodu. O pewnych rzeczach zapominamy czasem ...