VW czy Seat

31 Sie 2010, 13:16

Witam! Planuje zakup auta ale nie wiem na jakie sie zdecydowac w gre wchodzą 4 modele. VW Golf , VW Passat B4, Seat Cordoba i Seat Ibiza. Głownie chodzi mi o to żeby były z rocznika min 1994 z instalacja gazowa i do 5 , 6 tys zł. Poradzcie mi cos bo jestem w tych sprawach zielony
rafiq93
Początkujący

Miejscowość: Kalisz

31 Sie 2010, 13:31

Najwazniejsze zeby to byl ,,zdrowy samochod",seaty byly robione na bazie VW wiec duzo czesci pasuje,ale ja gdybym mial z tych 4 wybrac bralbym passata,ladnie wyglada,w maire dynamiczny,pojemny i wogole dobe autko :lol:
bonifacy166
Początkujący

Miejscowość: Mazowieckie

31 Sie 2010, 13:58

A jakie masz spalanie gazu przy swoim silniku i co myślisz o tych dwóch passatach
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
rafiq93
Początkujący

31 Sie 2010, 14:02

Pierwszy był chyba bity z tyłu.Ciekawe jak długo jest instalacja lpg.
Drugi wygląda nieżle ale fotki troche kiepskiej jakości bo pewnie robione telefonem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2010, 14:21

Ten chyba najlepszy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
rafiq93
Początkujący

31 Sie 2010, 14:30

No zdecydowanie tylko niewiem czemu ale skojarzył mi sie z policją u mnie na mieście :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Mercedes klasy A
    Mercedes pokazał kolejną generację klasy A. Silniki, które będą dostępne to m.in. 1,4 turbo 163KM (A200), 2,0 turbo 220KM (A250) oraz 1,5 diesel 116KM (A180d). Później paleta ma się rozszerzyć. Moim zdaniem ...

31 Sie 2010, 14:33

:lol: jeszcze obczaje seaty i bede dzwonił dzieki za odpowiedzi

[ Dodano: 31 Sierpień 2010, 18:07 ]
a powiedzcie mi jeszcze czy za te pieniadze bedzie ten passat cos warty czy jednak szukac czegos innego
rafiq93
Początkujący

31 Sie 2010, 17:46

Poszukaj sobie Toledo 1L silniczek 1.8i typowo Golfowska jednostka napędowa, auto wygodniejsze od Golfa ze względu na większy rozstaw osi, łatwo trafić na bogate wyposażenie typu elektryka, klimatyzacja, poduszki. Toledo były składane zarówno w Niemczech jak i Hiszpanii, mam wrażenie że te z Niemcowni bardziej opierają się rudej, a pochodzenie spokojnie po nr. VIN określisz.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

31 Sie 2010, 17:50

ooo albo Toledo :wink:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

31 Sie 2010, 19:48

Odpowiadając na pytanie Vw czy Seat stanowczo mowie Volkswagen :mrgreen: moze i sate wychodzi z pod skrzydel VW ale wykoncznie wnetrza jest marne nawet bardzo mnie nie zadowalaje te kilogramy plastiku nie to niedla mnie ale zrobisz jak chcesz :?: :roll:
1.1MPI hehe jakoś idzie!!
sejomaniak
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ruda Śląska

01 Wrz 2010, 09:25

Może i od Golfa wygodniejsze ale nie wiem czy lepsze od Passata . Problem jest tylko taki czy ten Passat za 6 tys bedzie cos warty
rafiq93
Początkujący

01 Wrz 2010, 09:47

6tys za paska b4 można jeszcze dać a ten z linku wygląda na zadbanego ale najlepiej jest go obejrzeć w realu.
Barol
Awatar użytkownika

01 Wrz 2010, 09:49

Toledo ma dużo wspólnego z Golfem jak i Passatem, w porównaniu do Golfa III mojego dziaduszka, to moje Toledo ma jak dla mnie lepiej spasowane plastiki, nic narazie nie trzeszczy nadmiernie, deska również lepiej jak dla mnie wykończona.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI