Opel Astra II 1.7 DTI (isuzu) lub VW Golf IV 1.9 TDI

31 Sie 2010, 17:51

Witam

Mam zamiar zakupić auto zastanawiam się nad dwoma markami aut, są nimi:
- Opel Astra II 1.7 DTI (isuzu)
- VW Golf IV 1.9 TDI

Czytałem na temat tych aut ,ale chciałbym uzyskać od Was informację jakie auto z tych dwóch polecicie i dlaczego akurat to na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupię.

Z góry wielkie dzięki
Mario88
Nowicjusz

Miejscowość: z nienacka

31 Sie 2010, 19:11

Mogę się wypowiedzieć tylko na temat opla. Auto widzę jak sie sprawuje od nowości i nie ma do niego zastrzeżen. Tylko wymiana płynów oleje rozrząd . Plusem jest też to że jest dobrze wygłuszony. Obecnie ma 200 tys i wszystko chodzi aż miło. Jedyną awarią było przy 20 tys piasta koła przedniego ale to jeszcze na gwarancji się przytrafiło. Golf na pewno mocniejszy będzie ale opla za mniejsze pieniądze w lepszym stanie można znaleźć w porównaniu z golfem.
Witek2010
Początkujący

Miejscowość: jokia

31 Sie 2010, 19:42

Astra II jest duzo słabsza technologicznie, jest duzo słabiej wykonana od Golfa oraz duzo gorzej się prowadzi, mam znajomego policjanta, który mi opowiadał ze w policji wszyscy na to klną, że dziadostwo. Moim zdaniem Golf IV jest bardziej zblizony do Astry III niz II co widac nawet po samych cenach samochodów.
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

01 Wrz 2010, 11:16

Taaa :lol:
Ma twardsze plastiki ale za to nie wycierają się tak jak w Golfie i po latach sprawiają wrażenie mniej zużytych.
A w czym Golf jest lepszy technologicznie? ogólny zarys konstrukcji i zawieszenie jest niemal identyczne.
Prowadzi się lepiej niż Golf IV bo jest twardsza i ma bardziej bezpośredni układ kierowniczy, Golf z kolei jest bardziej kanapowaty i komfortowy w tym względzie akurat Golf jest IMHo lepszy.
Wszyscy? no chyba jednak nie bo znam osoby które były z tego samochodu bardzo zadowolone(vide. mój wujek przejechał Astrą II 150tys. bez żadnej większej awarii).
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Dacia Duster 2018 - komfort i terenowe właściwości
    Nowa Dacia Duster zaprezentowana po raz pierwszy na wrześniowym Salonie Samochodowym we Frankfurcie zaprezentowała całkowicie zmieniony design nadwozia i zaprojektowane od nowa wnętrze. Jest połączeniem komfortu i terenowych ...