Witam, jakiś czas temu zdiagnozowano w moim aucie słabe ciśnienie na drugim i trzecim cylindrze. Na Pierwszym było 11 na dwóch pozostałych 7,5. Po remoncie silnika wzrosło ono na wszystkich trzech cylindrach do 12,5. Czy jest to prawidłowe ciśnienie?? Pytam gdyż mechanik mówi, że to już wystarczająco aby mógł mi oddać auto.
Nie, mój fox to trzy cylindrowy benzyniak. Mechanik mówił mi wcześniej, że zdrowy silnik powinien mieć ciśnienie ok 15, lecz wspomniał, że raczej tego nie osiągniemy, ale gdy będzie około 13 będzie OK. Lecz wolę zapytać kogoś jeszcze.
Tak,nie kłamie,mówi prawdę,dobrze,że na każdym cylindrze ciśnienie jest takie same,to bardzo ważne,możesz zastosować olej o wyższym indeksie lepkości,ciśnienie powinno wzrosnąćGdyby to był Diesel to inna sprawa.
SEAT 124 Sport Coupe na trasie Silveretta Classic Między 5 a 7 lipca około 160 rzadkich historycznych modeli samochodów podążyło drogą historycznego Rajdu Silvretta Classic, przez zapierające dech w piersiach górskie serpentyny. 550 km alpejskich dróg ...
SKODA Octavia wśród najczęściej wyszukiwanych samochodów Internetowy Samochód Roku - SKODA Octavia wśród najczęściej wyszukiwanych samochodów w Internecie. Największy polski serwis ogłoszeń motoryzacyjnych otoMoto.pl, już po raz ósmy przyznał nagrody ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.