REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Urbanus1 napisał(a):Otóż tym razem sprawa wygląda tak, auto lekko muli, da się jechać ale jest to denerwujące, czasem w czasie jazdy Fox przestaje reagować na pedał gazu. (normalnie wchodzi na obroty ale bardzo wolno przyspiesza)
Stawiałbym na działającą sprężarkę od klimy. Spróbuj wyłączyć klimatyzację (jak będzie ciepło na dworzu) i sprawdź czy problem będzie występował.Urbanus1 napisał(a):Problem się zaczął gdy wzrosła temp powietrza w ostatnich dniach...
Urbanus1 napisał(a):1. Chyba siada mi łożysko sprzęgła, bo od świąt Wielkiejnocy coś mi stuka pod maską, a gdy wcisnę sprzęgło znika
Urbanus1 napisał(a):2.Miesiąc temu padły mi dwie cewki a mechanik założył dwie inne, różne od siebie (każda jest inna)
Urbanus1 napisał(a):3. W piątek rano, czyli pół dnia przed pojawieniem się pierwszych objawów wymieniłem olej
Urbanus1 napisał(a):4. W aucie wymieniony jest rozrząd, chłodnica, wycięty kat, nowe świece, nowe płyny, przeczyszczona przepustnica, wyczyszczona skrzynia biegów, niedawno napełniana klima i wymieniane wszystkie filtry. Filtr paliwa także jest wymieniony.