VW Fox stukanie przy dodawaniu gazu

24 Lis 2019, 19:17

Witam, mam problem z VW Fox 2006 r. 55 KM 1.2. Benzyna. Przy dodawaniu gazu pojawiają się dziwne miarowe stuki. Po lekkim popuszczenie pedału gazu jest cicho. Przy mocniejszym dodaniu gazu stuki przyspieszają. Dzieje się tak tylko na zimnym silniku podczas jazdy na krótkich odcinkach. Po przejechaniu powyżej 4-5 km problem znika. Nie ma to związku ze skrętem kierownicy.Problem pojawił się kiedy zrobiło się zimno. Latem cisza. Miał ktoś taki problem? Mechanik wyeliminował hydroszklanka i przegub. Olej wymieniony w czerwcu na Valvoline SynPower 5W30. Pozdrawiam, jestem nowym użytkownikiem forum.
Amisia77
Obserwowany

• 24 Lis 2019, 19:28

Moim zdaniem jeżeli tam jest hydraulika na zawodach to problemem może być jeden z popychaczy być może na zimno jest problem z kompensacją luzu i przez to miarowo stuka.

Można by było sprawdzić czy bez paska wielkrowkowego też stuka ale myślę że tak będzie.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

25 Lis 2019, 07:06

Ok. Dziękuję za informację.
    Amisia77
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
      Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...