Vw golf 1.9 tdi 110km szarpanie

13 Wrz 2013, 20:11

witam wszystkich mam problem z golfikiem 4 1.9 110km przy rozpędzaniu poszarpuje i dymi na czarno ale gdy go zacznę dusić od zera to przestaje szarpać wspomnę że mam nowy egr turbinę po regeneracjii nowy katalizator nowy zawór n75 .prosze o porade bo wydałem 4000 i nadal nie chodzi ostatnią czescią co wymieniłem był zawór n75 bo mechanik stwierdził ze teraz będzie ok .zmieniłem mechanika i on stwierdziłze to morze być przepływomierz odpioł wtyczke i przestał szarpać ale wiadomo muł .czy to morze byc przepływomierz bo nie wiem czy kupować nowy czy to znowu bedzie nie to prosze o porade z góry dziękuje pozdrawiam
marcin80vw
Nowicjusz

Auto: vwgolf 4 1.9 tdi 110km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2001

16 Wrz 2013, 19:56

Tak to może przepływomierz. Dobrze, że pojechałeś do innego mechanika, ale żeby się upewnić to pojedź do kolejnego, aby potwierdził diagnozę poprzedniego. Pracuje w warsztacie, i przyjeżdżają do nas klienci którzy np zostali naciągnięci na wymianę kół zębaty wałka rozrządu, pompy, i wału korbowego, w takim samym silniku jak ty posiadasz. Albo jeszcze spróbuj pod komputer go podpiąć, może co innego leży w tym silniku ? Powodzenia ;)
NooControl
Początkujący

Prawo jazdy: 14 11 2012
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Szukam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cadillac Eldorado Convertible
    Eldorado w niczym nie przypomina typowych, sportowych kabrioletów rodem z Europy. Trudno nazwać go smukłym, a na dodatek jest ogromny – w zależności od generacji jego długość przekraczała nawet 5,7 m! Równie ...