VW Golf 1.9 TDI przednie zawieszenie

03 Maj 2011, 08:23

Witam.Poradzcie mi proszę,bo nie wiem co się dzieje.Chodzi o przód autka,najprawdopodobnie zawieszenie.Podczas jazdy mam wrażenie takie jakbym miał nieprzykręcone przednie koła,jakby pływały hmmm.Może będzie to ważne,jak robie pełny skręt kołami,przy końcu skręcania mam wrażenie jakby mi się koła złożyły,dosłownie.Byłem u mechanika,niby wymienił mi gumę na simenbloku(chyba tak się to nazywa)bo była uszkodzona,no może jest troszke lepiej,ale to nie jest jeszcze to.Cz może to mogą być amorki?,poradzcie plisssssss
bebek
Nowicjusz

Miejscowość: Janowice

03 Maj 2011, 11:47

bebek napisał(a):Cz może to mogą być amorki?,

Nie mozna tego wykluczyc.Sprawdz na SKP i bedziesz wiedzial.Geometria przedniego zawieszenia ok... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

04 Maj 2011, 14:17

Mogą to być amortyzatory,ale bardziej stawiałbym na geometrię kół. Musza być źle wywarzone i ustawione. Najlepiej będzie jeżeli podjedziesz na stację diagnostyczną i powiesz o co chodzi. Nie widzę innego wyjścia.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków

04 Maj 2011, 17:46

MotoTechnic napisał(a):Musza być źle wywarzone

W tym przypadku wywazenie kół nie ma zadnego znaczenia...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

04 Maj 2011, 20:11

bebek napisał(a):Witam.Poradzcie mi proszę,bo nie wiem co się dzieje.Chodzi o przód autka,najprawdopodobnie zawieszenie.Podczas jazdy mam wrażenie takie jakbym miał nieprzykręcone przednie koła,jakby pływały hmmm.Może będzie to ważne,jak robie pełny skręt kołami,przy końcu skręcania mam wrażenie jakby mi się koła złożyły,dosłownie.Byłem u mechanika,niby wymienił mi gumę na simenbloku(chyba tak się to nazywa)bo była uszkodzona,no może jest troszke lepiej,ale to nie jest jeszcze to.Cz może to mogą być amorki?,poradzcie plisssssss

Ta opowieść kupy i d...y się nie trzyma .W całej tej bajce brakuje jednego - historii auta , tzn. kupił takie czy z czasem użytkowania nabył coś takiego ?
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Lexus UX
    Auto zbudowane jest na nowej platformie oznaczonej GA-C, zapewniającej niskie położenie środka ciężkości pojazdu, a tym samym stabilną jazdę i sportowe możliwości. UX ma 4495 mm długości, 1840 szerokości i 1520 wysokości. ...