VW Golf 1,9Tdi 101KM 2001r. (drgania przy wlaczonym silniku

23 Gru 2009, 17:37

Niedawno kupilem Golfa 1,9 Tdi 101KM 2001r. 2000tys przebieg i mam taki problem ze kiedy samochod stoi przy odpalonym silniku czuc drgania pod fotelem, po wcisnieciu sprzegla drgania ustaja (jest to bardzo denerwujace no i niepokojace) dowiadywalem sie z roznych zrodel co moze byc przyczyna no i twierdzili ze moze to byc poduszka pod silnikiem, lub co gorsza koło dwumasowe. Co wy o tym sadzicie prosze o opinie. pozdrawiam wszystkich forumowiczow i zycze Wesołych Swiąt
walter_x
Nowicjusz

Miejscowość: gdańsk
  • 23 Gru 2009, 20:03

wcisnij hamulec i probuj ruszyc, jezeli silnik sie podnosi to musisz wymienic poduszki
    godfather78
    Aktywny

Miejscowość: swarzędz
    Prawo jazdy: 0- 0-1996
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: octavia II
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Automatyczna

24 Gru 2009, 22:04

Kolego sam juz masz odpowiedzi jesli nie poduszki to przyczyna jest bliska kola dwumasowego - a to jest bardzo droga rzecz.zatem upewnij sie czy to nie poduszki i nie pozwol co nie ktorym mechanikom na zdarcie z ciebie kasy . pozdrawiam wesolych Swiat
    jocer5
    Nowicjusz

Miejscowość: Polaniec

21 Kwi 2010, 19:18

Miałem ten sam problem...zacząłem od podłączenia VAG-a i sprawdzenia wtrysków...wyszło ze są ok, następnie poduszka pod skrzynią...też wymieniłem...I nadal trzęsło...
    Pozostało kolo dwu masowe...
    Po wyjęciu skrzyni...potwierdziły się najgorsze obawy...
    Nie baw się w używki...nie ma najmniejszego sensu...poniesiesz niepotrzebne koszty związane z demontażem skrzyni biegów.Najlepiej zapodaj nowy kompletny zestaw,http://www.allegro.pl/item999148341_dwumas_sprzeglo_kpl_kolo_zamachowe_vw_golf_iv_4.html
    Możesz też założyć zamiennik w postaci koła jedno masowego, w zestawie dostajesz wszystkie elementy potrzebne do montażu.cena ok 1100pln. [link do oferty na Allegro wygasł]
    Bruner75
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
    Miejscowość: TST
    Prawo jazdy: 19 07 1993
    Auto: Skoda Octavia II 1.9 TDI
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Moto Show - Skaryszew 2012 / relacja
      W niedzielę 03 czerwca byliśmy świadkami niesamowicie gorącego i pełnego wysokiego ciśnienia dźwięku weekendu w Skaryszewie. Już od wczesnych godzin na terenie Hotelu Cyganeria zjeżdżali się będą Miłośnicy tuningu, car audio ...