Vw Golf 2 1.3 1990

27 Maj 2010, 00:03

Witam
Otóż mam problem dziś jak jechałem golfem to nagle stracił moc tak jak by się przydusił i jak się zatrzymałem to już nie odpalił a z pod silnika zaczął kapać olej. Wiecie co może być przyczyną ?? proszę o pomoc bo kompletnie nie mam pojęcia dlaczego tak nagle to się stało i nie wiem od czego mam się zabrać
linos1803
Nowicjusz

Miejscowość: Grudziądz
  • 14 Cze 2010, 13:31

Najpierw zobacz skąd dokładnie wylatuje olej z silnika. Może wywaliło uszczelkę..?
    Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

03 Lip 2010, 21:02

W tej sytuacji sugeruję, to na pewno, nie męczyć silnika zapalaniem skoro nie wiemy czy już się nie zatarł. Zgodzę się z tym że mogło wydmuchac uszczelkę.
    wsiadając do samochodu włącz silnik i nie zapomnij włączyć myślenia ...
    smailer
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: ok Kalisz
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
      Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...
      Nowa Toyota RAV4 i zmodernizowany mini van Verso
      W dniach 9-10 podczas marcowej premiery, Toyota zaprezentuje w swoich polskich salonach dwie nowości. Model RAV4 czwartej generacji jest jednym z najbardziej oczekiwanych debiutów motoryzacyjnych na polskim rynku. ...