Witam serdecznie od jakiegoś czasu mam problem z golfem tego pokroju, że podczas odpalania auto muszę trzymać na gazie, przerywa, nierówno chodzi, delikatnie kopci czarnym dymem z rury, czuć smród paliwa i wyrównuje obroty po chwili i chodzi normalnie, podczas jazdy jak się zagrzeje spada mi z obrotów gdy zmieniam bieg albo wrzucę na luz (bądź wcisnę sprzęgło) potrafi mi zgasnąć albo potrafią mu falować obroty (czasami jest tak że trzyma normalnie i jest tak że opuści je i ponownie wyrówna, czasami gaśnie), kolejne objawy to czasami podczas jazdy, jak ma stałe obroty na biegu potrafi tak jak by delikatnie szarpać, czuć takie podskoki, jak by jechał wolniej, szybciej (tak jak by ktoś w szybkim tempie wciskał i puszczał pedał gazu) Auto jest bez instalacji LPG, silniczek to 1.6 benzyna koło 75 koni mechanicznych, ogólnie kupiłem go okazyjnie i chcę go dalej sprzedać bo blacha i wszystko jest w bardzo dobrym stanie, ale nie chcę by kolega potem psioczył na mnie, że sprzedałem mu bubla a chcę być wobec niego w porządku, czy wobec innego klienta, a myślę że niedrogo idzie go zreperować do normalnego stanu
![Smile :)]()
auto mam zaledwie 2 miesiące
![Smile :)]()
co i jak można zrobić, co sprawdzić, może wymiana silniczka krokowego ?? albo coś w tym stylu ??