Vw Golf 2 Popychacze zaworów

30 Wrz 2007, 21:49

Witam.Popychacze zaworów cykaja mi w autku od prawie pół roku i na ciepłym i na zimnym. CZytałem juz o tym mnóstwo i powiem szczerze że nie wiem czy sie przejmowac czy to zlewać ( opinie na ten temat sa rózne). Wiec bardzo bym prosił o odpowiedz co Wy o tym sądzicie. Wygląda to tak ze sam raczej nie mam talentu zeby to zrobic a u mechanika zapłacę pewnie sporo. Mam troche pilniejszych wydatków i chciałbym to odpuscic jezeli oczywiście nie grozi to poważnymi konsekwencjami dla silnika. SIlnik to Pn 1,6 na Pierburgu2EE (trochę nerwów i kasy mnie juz kosztował) , a przejechane ma 247 tys km :twisted: . Ogólnie silniczek po regeneracji gaznika chodzi fajnie, nie jest słaby i dobrze reaguje na pedał gazu, a co najlepsze pali w miescie ponizej niewiele ponad 7 litrów na 100km (leje do niego V-powera 95).Ostatnio z rana jak jest zimno to klepie troszkę głośniej( ze już w kabinie jak się dobzre wsłuchać to go słysze), ale nie za długo na ciepłym juz nie puka tylko zostaje te cykanie. Więc myślicie ze musze koniecznie robic te popychacze czy moge sobie jeszcze odpuscic. Będe bardzo wdzięczny za kazdą opinie Pozdrawiam
Momek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• 01 Paź 2007, 21:12

Hmmm,powiem tak - żeby mieć pewność,że można z tym jeszcze jexdzić,to potrzebna jest niestety wizyta u mechanika.On to weźmie na słuch,bo żeby określić co z tym zrobić,to trzeba to jednak słyszeć.Być może wystarczy regulacja zaworów.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

01 Paź 2007, 22:45

Popychacze nie są drogie ok.20 zł koszt wymiany też nie duży jeżeli zbliża się termin wymiany paska rozrządu to najlepiej połączyć obie czynności.Można też odpowietrzyć popychacze.Ważne na jakim oleju się jeździ i jaki jest jego stan przy maksymalnym stanie mniej będą stukać.
    andrzej_124
    Stały forumowicz