VW Golf 3 1.6 Układ paliwowy

19 Lis 2009, 16:06

Witam . Mam nastepujący problem z Golfem . Auto zostało uderzone w tylny prawy błotnik , z miejsca kolizji odjechałem bez przeszkód . Problem zaczął się dnia następnego , nie mogłem uruchomić silnika . Na początku zapalił , chwile pochodził i zgasł . Przy kolejnych probach odpalenia silnika tak jak by coraz mniej paliwa dostawał i w końcu kompletnie nic . Jak przekręcam kluczyk to niby słychać coś , nie wiem , chyba pompka paliwa chodzi . Przewody paliwowe nie są uszkodzone ani przygniecione , bezpieczniki są ok. Filtr paliwa rownież jest nie tknięty . Niestety nic więcej nie potrafie . Bardzo proszę o jakiś pomysł , np. gdzie jest pompka paliwa , albo jak sprawdzić czy dochodzi paliwo do silnika . ( Paliwo jest napewno w zbiorniku )
Sawi
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • 19 Lis 2009, 21:58

filtr paliwa jest po prawej stronie na dole jak sie nie myle. a moze jak dostales strzala w bok to jakas blacha przycisla jakis przewod i nie dodaje paliwa do silnika poszukaj dobrze tam gdzie bity byl :wink:
    spider1859
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Motoryzacyjne Słowo Roku 2019
      Elektromobilność, suwak, a może hybryda? Przedstawiciele branży automotive po raz pierwszy w Polsce wybrali "Motoryzacyjne Słowo Roku" w plebiscycie przygotowanym przez sieć ProfiAuto. Wyniki pokazują, że miniony rok zdominowała ...