VW Golf 3 1.6 Układ paliwowy

19 Lis 2009, 16:06

Witam . Mam nastepujący problem z Golfem . Auto zostało uderzone w tylny prawy błotnik , z miejsca kolizji odjechałem bez przeszkód . Problem zaczął się dnia następnego , nie mogłem uruchomić silnika . Na początku zapalił , chwile pochodził i zgasł . Przy kolejnych probach odpalenia silnika tak jak by coraz mniej paliwa dostawał i w końcu kompletnie nic . Jak przekręcam kluczyk to niby słychać coś , nie wiem , chyba pompka paliwa chodzi . Przewody paliwowe nie są uszkodzone ani przygniecione , bezpieczniki są ok. Filtr paliwa rownież jest nie tknięty . Niestety nic więcej nie potrafie . Bardzo proszę o jakiś pomysł , np. gdzie jest pompka paliwa , albo jak sprawdzić czy dochodzi paliwo do silnika . ( Paliwo jest napewno w zbiorniku )
Sawi
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • 19 Lis 2009, 21:58

filtr paliwa jest po prawej stronie na dole jak sie nie myle. a moze jak dostales strzala w bok to jakas blacha przycisla jakis przewod i nie dodaje paliwa do silnika poszukaj dobrze tam gdzie bity byl :wink:
    spider1859
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Tablica rejestracyjna przypisana do samochodu
      Na początku roku czyli dokładnie 31 stycznia 2022 zaczęły obowiązywać przepisy pozwalające na pozostawienie aktualnych tablic rejestracyjnych samochodu przy zmianie właściciela i niezależnie od regionu polski. Aktualnie kupując ...