13 Maj 2013, 14:39
Witam,mam prawo jazdy dosyć krótko bo od niecałego tygodnia ale już niestety pojawiły się problemy z autem;/
Kupiłem golfa 3 z 97r z klimą 1.8 benzyna.
Pierwszy problem:Jest taki,że gdy kupiłem golfika to klima działała świetnie,a ostatnio klima przestała działać prawidłowo;/
Otóż samochód stał na polu przez okres prawie pół roku,ponieważ zgromadzone pieniądze postanowiłem władować w samochód aby był motywacją do zdania prawka:)
Klimatyzacja działa bardzo słabo,nie jest to prawidłowe jej działanie,i mam pytanie czy może być to problem zapchanego filtra kabinowego? lub zagrzybieniem układu?
Ale co do zagrzybienia nie jestem pewien ponieważ tak nagle mógłby sie zagrzybić??
Klima była nabijana i środek jestw układzie,spekuluje też że może jest to powodem rozszczelnienia sie układu;/
Sprawdzałem przewody,nie są poprzecinane ani nic;/ a problem nadal istnieje,co moze byc tego powodem ze ta klima tak słabo działa????
Najwięcej podejrzewam ten filtr kabinowy (przeciwpyłkowy) bo takowy tam sie znajduje i mam zamiar go sprawdzic,jednak to dopiero za pare dni jak bede mial troche wolniejszego czasu.
Prosze o podpowiedz w tym temacie i ewentualnie gdzie znajduje sie ten filtr???
Drugim Problemem jest głośna praca silnika d\podczas pracy,co do tego nie wiem kompletnie nic,jedynie tylko podejrzewam ze to sprężarka działa głośno to tego jestem stu procentowo pewien,nie wiecie dlaczego sprezarka moze tak głosno chodzic?
Czy to czas na jej regenracje/wymiane??
Co moze byc ewentualnie jeszcze powodem tak głosnej pracy silnika??
Pozdrawiam!
Proszę o odpowiedz w tym temacie i Dziękuje wszystkim za poświęcony temu tematowi czas.
Bądz otwarty na krytke,nie wiesz wszystkiego o samochodach
![Uśmiechnięty :)]()