VW GOLF 3 - wibracje i brak obrotów

20 Wrz 2007, 21:32

Witam, mam golfa 3 1,9 TDI rocznik 1995
Byłam juz na kilkuwarsztatach i u różnych mechaników ale nikt mi nie umie pomóc. Jedni twierdzą że te wibracje to normalka przy dieslach a inni twierdza ze coś jest nie tak ale nie umieja wymysleć co to.
Proszę pomóżcie bo już nie wiem co robić.
mój problem to ciągłe wibracje samochodu mimo że zostały wymienione poduszki pod silnikiem i plecionka wydechu, słabo przybiera obroty po wymianie wtrysków, najprościej mówiąc brak reakcji na gaz.
amorek
Nowicjusz

• 20 Wrz 2007, 21:59

A jaka jest kompresja?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

21 Wrz 2007, 07:30

A na rozrzad patrzeli
    BMW baum mus wek
    eda
    Początkujący

Miejscowość: czechy

21 Wrz 2007, 14:02

:D amorek: przeczytaj mój profil...ja takich zjawisk nie znam, bo gazówka spala się...poetycko! Ergo: diesel zawsze był paliwem dla maszyn budowlanych (walec) zwłaszcza...? :wink:
    ...czy wypada tak napadać...?
    kardio
    Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[F] A8 D3 4,2 / 745i e65 / XJ 4,2 X350 / LS 430 mk3
      Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu F - silnik benzynowy o mocy około 300KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2004 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A8 D3 4,2 - 335KM - BMW ...
      Wady i zalety opon całorocznych / wielosezonowych
      Widzę, że trend kupowania opon tego typu utrzymuje się i z roku na rok coraz więcej kierowców decyduje się na takie opony. Postanowiłem dodać taki temat w którym każdy może napisać własne zdanie odnośnie wyboru ...