VW Golf 4 |1.4| 75km|biały dym i pomarańczowa maź

03 Lut 2019, 14:19

Witam, otóż jak w temacie ostatnio zauważyłem, że z wydechu po jeździe wydobywa się dużo dymu białego, przed jazdą myślę, że dymi jak w każdym innym aucie, który ma już swoje lata, lecz gdy się kawałek przejedzie żwawiej i na neutralu trochę pododaje gazu to dymi jak parowóz na biało, zauważyłem też pomarańczową maź na korku od wlewu oleju coś jakby cappucino takie i płyn chłodzący bardzo szybko ostatnio zszedl. Niżej podaje jakieś dane auta (jest to moje 1 auto wiec proszę o wyrozumiałość jeśli chodzi o znajomość techniczną pojazdu) PS. tak wiem, że kupiłem skarbonkę bez dna, auto w którym było strasznie kombinowane lecz nie każdy trafia z 1 autem a nie stać mnie na nic innego wiec musi ten jeździć.

- Golf mk4 jak w temacie
- Silnik 1.4 | 75km
- Rocznik 2000
- Benzyna
Jeśli są jeszcze jakieś istotne informacje których nie podałem to, jak trzeba to podam, dodam jedynie, że zakupiłem go za 4.3k a wydałem na naprawy już do 10k i nadal się kolejne rzeczy psuja, lecz najważniejszym obecnym problemem jest ten.
kontrafcel
Nowicjusz

05 Lut 2019, 09:35

Sprawdzić odmę, kolor oleju, płyn chłodniczy czy nie ma tłustych oczek.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowa Szkoła Bezpieczeństwa
    Jazda w zimowych warunkach wymaga od kierowcy większych umiejętności, a także odpowiedniego wyposażenia samochodu w opony, które zapewnią maksymalną możliwą przyczepność. Od kilku lat toczy się dyskusja, czy warto ...