Omega V6 remont silnika czy wymiana

04 Lut 2019, 16:38

Cześć mam problem silnik w mojej omedze ma już trochę dosyć. 3.0 V6 99 rocznik. Prawdopodobnie poszła głowica. Auto kupiłem z 250k przebiegu wymieniłem rozrząd i zrobiłem 15 tys. Mechanik wycenił robotę na max 3 tyś bo mówił że po drodze jeszcze pewnie wyjdzie trochę rzeczy. Auto ma LPG. Teraz pytanie oddać silnik do roboty czy zmienić silnik. Ale boję że że zmienie silnik i za rok będzie to samo. Auta nie sprzedam bo uwielbiam ten model. Co poradzicie robić?
SamCookiez
Nowicjusz

04 Lut 2019, 21:22

Najlepiej szukać coś sprawnego i założyc, wyjdzie taniej.. Ale z drugiej strony zrobić go porzadnie i wtedy wiesz co masz..
gber44

05 Lut 2019, 09:18

Dokładnie, dołóż zrób jak należy, kupisz drugi i tez nie masz pewności ze bedzie dobrze, dasz za silnik tysiaka, wymiana, tysiaka, oleje, płyny, filtry, rozrząd, znowu ponad tysiaka i już dochodzisz do kwoty naprawy swojego a dalej nie masz pewności że jest w pełni sprawny.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...