Cześć sprzedałem swoje auto i przyszedł czas na zakup nowego. Do tej pory jeździłem Golfem 6 Highline 1.6 TDI chip na około 150 km. Z auta byłem bardzo zadowolony dobrze się prowadziło jednak musiałem go sprzedać.
Teraz rozglądam się za czymś innym. Auto używane codziennie na dojazdy do pracy po około 60 km, weekendowe przejażdżki ze znajomymi, jakieś małe zakupy
Mam na oku 2 auta.
Golf 7 Highline 2.0 TDI 150 km, manual bądz dsg to już dla mnie bez znaczenia, rocznik między 2012-2014.
Volkswagen CC 2.0 TDI 140 km rocznik 2012-2014 i tutaj znalazłem ciekawą ofertę sprzedaży takiego auta. Z silnikiem 2.0 tdi manualną skrzynią biegów i bardzo bogatym wyposażeniem. Auto pochodzi z Niemiec i dalej jest w posiadaniu pierwszego właściciela, przebieg 150 tyś km, rocznik 2013, właściciel twierdzi że auto absolutnie bez jakichkolwiek przygód.
I teraz mam pytanie do Was co sądzicie o tych dwóch autach i sprowadzeniu pojazdu z Niemiec od pierwszego właściciela?
Przy CC obawiam się problemów z korozją takich jak ma poprzedni czyli Passat CC, choć na razie nie ma informacji o tym, aby CC również miał ten problem.
Wielkość auta dla mnie nie ma znaczenia za CC przemawia według mnie świetna linia nadwozia auto genialnie się prezentuje w środku trochę gorzej, a za Golfem nowsze według mnie ładniejsze wnętrze. Co sądzicie o tych dwóch autach jakości ich wykonania, oraz silnikach niby takie same, ale jednak jednostki napędowe tych aut się różnią Golf nowsza 150 km, a CC starsza 140 km.
Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam!