VW Golf II 1.6

30 Lip 2010, 18:58

Witam mam problem- mianowicie zauważyłam dziś podczas jazdy,że wewnątrz samochodu wycieka mi płyn z chłodnicy ( tak myślę). Płyn wycieka zarówno od strony pasażera jak i kierowcy do tego w momencie kiedy wycieka płyn w aucie się dymi i jest specyficzny zapach.Najpierw słychać takie specyficzne syczenie a później z każdego nadmuchu ogrzewania wydobywa się dym (para) i paruje przednia szyba. Nadmieniam,że płyn,który wycieka wewnątrz jest bardzo gorący.Uzupełniłam płyn wlałam ponad 2 litry ale po przejechaniu raptem 3 km w chłodnicy prawie nic nie ma.Znaczna ilość jest na przednich wycieraczkach. Jaka może być przyczyna?:( Za pomoc wszystkim serdecznie dziękuję.
kawa
Nowicjusz

Miejscowość: Holandia

30 Lip 2010, 19:17

kawa napisał(a):Jaka może być przyczyna

Uszkodzona-peknięta chlodniczka nagrzewnicy.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

30 Lip 2010, 19:29

dziękuję za pomoc, a jaki może być szacunkowy koszt tej chłodniczki? Tak podejrzewaliśmy najbardziej załamująca jest jej wymiana ( w sensie dostania się do niej) bo z tego co się orientuję to trzeba rozebrać całą deskę rozdzielczą-to prawda?
kawa
Nowicjusz

30 Lip 2010, 19:38

kawa napisał(a):a jaki może być szacunkowy koszt tej chłodniczki

Majątku na to nie stracisz.. :mrgreen: Ceny nie znam.Kuknij gdzieś za uzywką...Ja za chłodnicę zapłaciłem 50.- i smigam juz z 2 lata... :!: :!:
kawa napisał(a):najbardziej załamująca jest jej wymiana
kawa napisał(a):bo z tego co się orientuję to trzeba rozebrać całą deskę rozdzielczą-to prawda?

Nigdy tego nie robiłem ale tu sie nie mylisz/tez tak slyszalem/..... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

30 Lip 2010, 19:40

dzięki za pomoc pozdrawiam
kawa
Nowicjusz

01 Sie 2010, 00:43

trzeba rozebrać większość deski, do tego jeszcze dochodzi rozebranie samej skrzynki nagrzewnicy, jeśli masz klime to masz ciut więcej zabawy ;)
ogólnie zabawa na cały dzień jeśli to robisz 1 raz ;) potem tylko porządnie odpowietrzyć i cieszyć się jazdą ;)
przy wkładaniu "nowej" trzeba uważać dość łatwo uszkodzić nagrzewnice
warto zainwestować w regenerowaną lub nową, te używane często są uszkodzone ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak podróżować bezpieczniej samochodem?
    Instruktorzy Szkoły Auto SKODA doradzają, jak wygodnie i bezpiecznie podróżować samochodem. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Pozycja za kierownicą to podstawowy element bezpiecznej jazdy ...
    Autolaweta na bazie - Toyota Land Cruiser serii J7
    Toyota Land Cruiser serii J7 znana jest jako praktyczna i niezniszczalna terenówka, wykorzystywana do najcięższych prac – od kopalni, przez wojsko, po służby ratunkowe i miejskie. Dobrym przykładem jest ciekawy ...

01 Sie 2010, 11:47

żadnej deski nie trza wyciągać tylko jak pisze wyżej cały mechanizm klapek i wszystko co z przodu wyjdzie na dół nagrzewnica..koszt to około 50 zł za nową..
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

01 Sie 2010, 21:56

Nagrzewnica 50 zł nówka sztuka.Zabawy niestety trochę przy tym jest ale już się robi i będzie dobrze. Dziękuję wszystkim za fachowe porady i pozdrawiam
kawa
Nowicjusz