VW GOLF II 1.8 benzyna+GAZ

28 Lut 2010, 13:37

Witam. Od dłuższego czasu po uruchomieniu silnika słychać głośny stukot zaworów. Jak silnik sie nagrzeje to stukot cichnie. Co sie stanie gdy nie będę dokonywał zadnych napraw?????????????????? Co może uledz uszkodzenieu??????????? Do naprawy konieczne jest rozbieranie rozrządu, czy jest jakies inne skuteczne wyjscie??????????? POMOCY!!!!!!!!! Dodam że auto ma juz przebieg ok 330 tys. km
radekk7
Nowicjusz

Miejscowość: łańcut

28 Lut 2010, 19:23

radekk7 napisał(a):Do naprawy konieczne jest rozbieranie rozrządu,

Nie - nie trzeba go rozbierać.
radekk7 napisał(a):Co sie stanie gdy nie będę dokonywał zadnych napraw

Luz miedzy nimi się zwieksza i dochodzi do takiej sytuacji, że tłoki uderzaja o zawory - które moga się pogiąć - co za tym idzie uszkodzenie całego silnika.
radekk7 napisał(a):czy jest jakies inne skuteczne wyjscie

jak najbardziej - nalezy zdjąć pokrywe zaworów i je wuregulować - jedyne co kupujesz to nową uszczelke pod kape.
Sam raczej tego nie zrobisz ( no chyba, że już kiedyś ustawiałeś zawory) - proponuje oddac auto do mechanika.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

24 Sie 2010, 12:41

Witam. Mam problem posiadam VW Golfa 2 1.8 B+g. od pewnego czasu mam problem z gazem. Opis Problemu: w trakcie jazdy na gazie auto traci obroty i gaśnie. Wymieniłem :świece, przewody, kopułkę, paluch, filtry gazu i powietrza. I w dalszym ciągu problem, się pojawia dziwi mnie fakt, ze przy zimny silniku po przełączeniu na gaz nie ma problemu, lecz po paru kilometrach gaśnie, jak nie przytrzymam mu gazu.
thorek89
Nowicjusz

Miejscowość: chełm

26 Sie 2010, 19:48

Jeśli na benzynie nie masz problemu, to proponuję udać się do zakładu montującego instalacje LPG.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Sie 2010, 20:55

piotrpz87 napisał(a):
radekk7 napisał(a):za i dochodzi do takiej sytuacji, że tłoki uderzaja o zawory - które moga się pogiąć - co za tym idzie uszkodzenie całego silnika.
radekk7 napisał(a):czy jest jakies inne skuteczne wyjscie

jak najbardziej - nalezy zdjąć pokrywe zaworów i je wuregulować - jedyne co kupujesz to nową uszczelke pod kape.
Sam raczej tego nie zrobisz ( no chyba, że już kiedyś ustawiałeś zawory) - proponuje oddac auto do mechanika.

lepszego nie słyszałem zwiększy się luz i tłoki uderzą ...spoko..

kolego radekk7 rozrząd trza ruszać zdejmujesz pokrywę zaworów musisz wałek rozrządu odkręcić i wymienić szklanki zaworów czyli popychacze hydrauliczne..i po sprawie..
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na duże samochody ciężarowe (TIR’y)
    Duże samochody ciężarowe, potocznie zwane TIR-ami, można bardzo często spotkać na polskich drogach, nawet tych przebiegających przez miasto. W pobliżu tego rodzaju pojazdów, ze względu na ich rozmiary i masę oraz ograniczone ...