VW Golf II - problem z nawiewem

05 Wrz 2009, 21:52

Ostatnimi czasy z nawiewu na nogi wypływa jakaś substancja (woda z czymś tłustym) i nie mogę dojść do tego co to jest i z jakiej przyczyny się tak dzieje. Znajomy mówił mi żebym sprawdził czy nie jest to przypadkiem słodkie. Okazało się że ma słodki posmak ale do teraz nie wiem co miał na myśli przez to że tak może być, a kontaktu niestety z nim nie mam. Proszę o pomoc. Może ktoś spotkał się z czymś takim albo wie jakie jest rozwiązanie tego problemu.
Z góry bardzo dziękuję.
swiru79
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
  • 06 Wrz 2009, 01:20

płynu chłodzącego koledze nie ubywa?? :mrgreen:
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

06 Wrz 2009, 08:42

kolego a od kiedy to plyn chlodniczy jest slodki sprobuj posmakowac
    kamilszczak01

06 Wrz 2009, 09:41

No według mnie płyn chłodniczy odpada ale zawsze można wziąć to pod uwagę. Jakieś inne pomysły?

Ale z tego co czytałem to płyn chłodniczy podobno jest słodki.
    swiru79
    Nowicjusz

06 Wrz 2009, 13:16

kamilszczak01 napisał(a):kolego a od kiedy to plyn chlodniczy jest slodki sprobuj posmakowac
    kolego posmakuj sobie to przec co ten plyn przelecial zanim wylal sie na nogi :mrgreen: smaki moze miec różne, nawet truskawkowy :mrgreen: wogóle bym nie wiązał smaku z wyciekiem, chyba ze wylaleś cole do nawiewu :mrgreen:
    sprawdź nagrzewnice czy nie cieknie, wiem to rozebranie połowy deski ale jak nie macie innego pomysłu.... :mrgreen:
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

06 Wrz 2009, 15:52

O ile sobie przypominam to borygo bodajże ma słodkawy smak :grin: (spoko nie piłem tylko kosztowałem z ciekawości ,podobno niektórzy nawet piją! :lol: )
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony całoroczne – jakie mają wady i zalety?
      Opony całoroczne – do wszystkiego, czyli do niczego? Czy może jednak istnieją uniwersalne opony, na każde warunki drogowe? Kiedy decydujemy się na zakup nowego kompletu opon mamy dwie dostępne opcje – opony dedykowane ...

06 Wrz 2009, 16:07

Typowy problem, do wymiany nagrzewnica.Nowa kosztuje ok 30 zł.Problem to ją wymienić.Doraźnie można połączyć węże ale nie będzie wtedy ogrzewania.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

06 Wrz 2009, 21:46

No właśnie dzisiaj się dobrałem do auta i zacząłem je rozbierać. Postępowałem zgodnie z jakąś tam instrukcją i szło to w miarę gładko. niestety nie umiem ściągnąć już samej obudowy od nagrzewnicy oraz nie umiem znaleźć śrub trzymających ją od strony silnika. Połączyłem narazie te 2 przewody z silnika i autko śmiga i się "nie pluje" no ale ogrzewania jak kolega wspomniał nie ma...
    swiru79
    Nowicjusz

06 Wrz 2009, 22:11

Na przegrodzie czołowej za silnikiem są śruby M6.Odkręcamy nakrętki,jeszcze może być jakaś jak jest wlot powietrza po prawej stronie na podszybiu.
    andrzej_124
    Stały forumowicz