26 Sie 2009, 15:41
Witam.
Ja osobiście jeżdzę VW Golf II silnik 1.3 kat na pełnym wtrysku. Oczywiście auto ma gaz i ogólnie oceniam to tak. Jak z gazem jest wszystko OK to auto śmiga, ale jak się coś zacznie dziać to później ciężko zdiagnozować problem. Sam miałem problemy po zimie. Auto nie przełączało się na gaz, po prostu przegazowałem i się gaz załączył, ale od razu obroty spadały i auto gasło. Postanowiłem zmienić filtr gazu (w moim wypadku koszt filtra 4 zł.). Niby lepiej, ale pojawił się następny problem polegający na tym że jak hamowałem auto gasło (silnik tracił obroty i gasł w ostatniej fazie hamowania jak już prawie auto się zatrzymywało). Wymieniłem trochę części i jest lepiej choć przy ostrym hamowaniu problem ten sam, auto gaśnie. Nikt mi nie potrafi odpowiedzieć co jest nie tak. Dodam tylko że na benzynie auto nie zgaśnie przy hamowaniu. Sam wnioskuję że może podczas hamowania auto nie pali gazu i zalewa go i dlatego gaśnie, ale to tylko mój wymysł. Może ktoś ma jakiś pomysł?? A co do Twojego problemu to wymiana filtra gazu powinna pomóc. Choć na LPG wypada zmienić co jakiś czas: przewody, kopułkę, palec i ewentualnie świece.
Pozdrawiam