VW Golf II - zaciskanie się tylnego hamulca

10 Lis 2012, 22:29

Witam. Otóż mam problem z moim golfem II, a dokładnie: Tylni prawy zacisk (mam hamulce tarczowe z tyłu) nie chce do końca puszczać tarczy po użyciu hamulca nożnego. Z początku myślałem że to wina zacisku więc kupiłem cały nowy firmy TRW, niestety to nie pomogło i na nowym zacisku było to samo. Dodatkowo wymieniłem przewód elastyczny i odpiąłem całkowicie linkę hamulca ręcznego ale to też nic nie dało. Nie wiem co może być jeszcze tego przyczyną. :(
z góry dziękuje za pomoc :)
xander91
Obserwowany

Auto: Volkswagen Golf II

23 Lut 2013, 07:17

sprawdź na początek cały układ przewodów od tego koła może gdzieś pozaginane i płyn nie cofa się, przyczyną także tego problemu może być sam płyn który nadaje się do wymiany,w najgorszym wypadku pompa do wymiany
seba002
Początkujący

Prawo jazdy: 07 01 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 147
Silnik: TS 1.6 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Limuzyna Audi A8 L extended
    Życzenie klienta jest priorytetem dla czterech pierścieni, nawet wtedy gdy wymagania wydają się niezwykłe. Przykładem takiego podejścia jest przygotowanie specjalnej wersji Audi A8. Na zamówienie jednego z europejskich ...