VW GOLF III 1.6 B - Nie jedzie

09 Sty 2010, 20:45

Koledzy mam problem. Dzisiaj jechałem samochodem i po ok.50km samochód stracil moc. W kabinie nagle zaczęło śmierdzieć. Teraz samochód stoi na podwórku nie mogę nim ruszyć. Wciskam gaz do dechy a on stoi, kola sie nie obracają a obroty są.
demolka86
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA
  • 09 Sty 2010, 21:03

Chyba sprzęglo spaliłeś.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

09 Sty 2010, 21:08

a jest jeszcze jakas opcja
    demolka86
    Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

09 Sty 2010, 22:46

docisk umarł :mrgreen:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

10 Sty 2010, 09:43

A zobacz czy półosie lub zabierak zaraz przy wyjściu od skrzyni się obracają myślę że przegub padł przy skrzyni.
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

10 Sty 2010, 10:41

kolego a od kiedy jak przegub pada to smierdzi w kabinie kolezanko posluchaj dwoch raz z gory albo sprzeglo albo docisk to tylko dwie mozliwosci ale jak jezdzi nim kobieta ja stawiam na sprzeglo
    kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
      Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...

10 Sty 2010, 11:46

kamilszczak01 napisał(a):kolego a od kiedy jak przegub pada to smierdzi w kabinie kolezanko posluchaj dwoch raz z gory albo sprzeglo albo docisk to tylko dwie mozliwosci ale jak jezdzi nim kobieta ja stawiam na sprzeglo

A słyszałeś o zbiegu okoliczności. a może kocki hamulcowe śmierdziały a nie sprzęgło może na ręcznym jazda była. trzeba troszeczkę pomyśleć. a jak np. nie ma ładowania to odrazu alternator wymieniasz.A wiesz ile jest po drodze spraw które mogły się zepsuć a nie to co ma odpowiadać właśnie za brak ładowania i w tym moim przykładzie alternator.
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

10 Sty 2010, 13:23

rafi tak ale...
    przy przegubie przy dodawaniu gazu było by łomotanie z przodu, przegub nie urywa się od tak zresztą wcześniej były by strzały prze skręcaniu
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

10 Sty 2010, 16:47

Jeżeli mówimy o przegubie przy kole to oczywiście było by słychać ale przegub przy skrzyni kończy się i nie wydaje żadnych odgłosów albo siada zabierak na wyjściu ze skrzyni
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika