VW GOLF III 1.6 B - Nie jedzie

09 Sty 2010, 21:45

Koledzy mam problem. Dzisiaj jechałem samochodem i po ok.50km samochód stracil moc. W kabinie nagle zaczęło śmierdzieć. Teraz samochód stoi na podwórku nie mogę nim ruszyć. Wciskam gaz do dechy a on stoi, kola sie nie obracają a obroty są.
demolka86
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA
  • 09 Sty 2010, 22:03

Chyba sprzęglo spaliłeś.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

09 Sty 2010, 22:08

a jest jeszcze jakas opcja
    demolka86
    Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

09 Sty 2010, 23:46

docisk umarł :mrgreen:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

10 Sty 2010, 10:43

A zobacz czy półosie lub zabierak zaraz przy wyjściu od skrzyni się obracają myślę że przegub padł przy skrzyni.
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

10 Sty 2010, 11:41

kolego a od kiedy jak przegub pada to smierdzi w kabinie kolezanko posluchaj dwoch raz z gory albo sprzeglo albo docisk to tylko dwie mozliwosci ale jak jezdzi nim kobieta ja stawiam na sprzeglo
    kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[B] Getz 1,3 / Micra K12 1,2 / 206 1,4 / Fabia I 1,4
      Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 75KM - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2003 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Hyundai Getz 1,3 - 82KM - Nissan Micra ...

10 Sty 2010, 12:46

kamilszczak01 napisał(a):kolego a od kiedy jak przegub pada to smierdzi w kabinie kolezanko posluchaj dwoch raz z gory albo sprzeglo albo docisk to tylko dwie mozliwosci ale jak jezdzi nim kobieta ja stawiam na sprzeglo

A słyszałeś o zbiegu okoliczności. a może kocki hamulcowe śmierdziały a nie sprzęgło może na ręcznym jazda była. trzeba troszeczkę pomyśleć. a jak np. nie ma ładowania to odrazu alternator wymieniasz.A wiesz ile jest po drodze spraw które mogły się zepsuć a nie to co ma odpowiadać właśnie za brak ładowania i w tym moim przykładzie alternator.
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

10 Sty 2010, 14:23

rafi tak ale...
    przy przegubie przy dodawaniu gazu było by łomotanie z przodu, przegub nie urywa się od tak zresztą wcześniej były by strzały prze skręcaniu
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

10 Sty 2010, 17:47

Jeżeli mówimy o przegubie przy kole to oczywiście było by słychać ale przegub przy skrzyni kończy się i nie wydaje żadnych odgłosów albo siada zabierak na wyjściu ze skrzyni
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika