Vw golf III 1.6 gaśnie silnik w czasie jazdy

30 Sty 2008, 23:14

Moje auto w czasie jazdy gasnie,ok.10 min poczekam i znowu odpale i jade,tak powtarza sie pare razy.Wymieniłam cewke zapłonowa,paluszek i nie wiem co moze byc jeszcze przyczyna gasniecia.Moze ktos mi jeszcze cos podpowie.
agulka252
Nowicjusz

• 31 Sty 2008, 12:43

Czy jak samochód jedzie i zgaśnie,to oświecają się jakieś kontrolki ,czy jest zupełnie ciemno na tablicy wskaźników?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

31 Sty 2008, 13:55

miałem podobny problem i tez wynienałem cewke,modul,kable i swiece i jak było tak było....a przy okazji powiem ze modol jest napewno dobry bo elektryk mowil ze jak modol siada to juz kompletnie nie działa! ja oddałem do elektryka ktory cos zrobił a nawet nie wiem co...skasował mnie na 100zl i jest juz dobrze...z tego co widac w samochodzie to poprostu ( tak podejrzewam ze było przebicie na kalbu od modułu) podłaczyl mi ruwnolegle kabelek i ot cała historia:)
    zuchos20
    Początkujący
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Sezon na rowery, rolki, deskorolki i hulajnogi
      W ciepłych miesiącach roku wzrasta liczba wypadków z udziałem rowerzystów. W zeszłym roku sprawcami aż 1830 z nich byli kierowcy samochodów osobowych. Zapobiec takim zdarzeniom można m.in. poprzez zachowanie ...