VW GOLF III 1.6 pomału chodzące wskaźniki temp. i paliwa.

31 Sty 2010, 20:53

Witam

Mam taki problem odnośnie wskaźników, temperatury i poziomu paliwa. Wskaźniki pomału chodzą, tzn. mija trochę czasu zanim wskaźnik paliwa pokaże prawidłową ilość paliwa, jaka znajduje się w baku. To samo, ze wskaźnikiem temperatury silnika, wiadomo od razu silnik nie robi się ciepły, ale jak robię dużo kilometrów mija sporo czasu zanim wskazówka się choć trochę poruszy. Zaobserwowałem również, że jak wyłączę stacyjkę tak samo pomalutku wskazówki wracają na miejsce. Co do wskaźnika paliwa nie działa mi jeszcze kontrolka rezerwy. Bardzo proszę o pomoc.
rychmar17
Nowicjusz

Miejscowość: Międzybórz

31 Sty 2010, 23:15

Nie masz problemów z ładowaniem? Sprawdź jak ładuje alternator! Co do rezerwy być może szkopuł tkwi w problemie elektrycznym lub kłopoty sprawia pływak w zbiorniku.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

31 Sty 2010, 23:17

normalny objaw, są 2 rodzaje wskaźników w VW te co ty masz i bez opóźnienia, oba mają swoje +i- ale ogólnie nie masz się czym przejmować
a masz kontrolke rezerwy?? :mrgreen: większość golfów jej nie ma :wink: jest czerwone pole na wskaźniku paliwa
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

31 Sty 2010, 23:36

PhantomASA1 napisał(a):Nie masz problemów z ładowaniem? Sprawdź jak ładuje alternator! Co do rezerwy być może szkopuł tkwi w problemie elektrycznym lub kłopoty sprawia pływak w zbiorniku.

Nie problemów z ładowaniem nie mam żadnych, rzadko ładuje akumulator nawet teraz w zimę, poza tym jakby był jakiś problem elektroniczny wskaźniki nie działały by wcale, a tu jednak pokazują dobrze tylko z opóźnieniem.

[ Dodano: Nie Sty 31, 2010 23:38 ]
pocieszny napisał(a):normalny objaw, są 2 rodzaje wskaźników w VW te co ty masz i bez opóźnienia, oba mają swoje +i- ale ogólnie nie masz się czym przejmować
a masz kontrolke rezerwy?? :mrgreen: większość golfów jej nie ma :wink: jest czerwone pole na wskaźniku paliwa

pocieszny, to mówisz że to normalny objaw?? bo mi się to wogule nie widzi :???: nawet denerwuje trochę. :mad: Co do kontrolki rezerwy, chyba masz racje bo takowej nie widać patrząc na panel tych kontrolek. A da się to jakoś przerobić na opcje bez opóźnienia??
rychmar17
Nowicjusz

Miejscowość: Międzybórz

31 Sty 2010, 23:40

u mnie w jednym golfie stan paliwa normalizuje się około 20-30 sekund i jest to normalny objaw
dokładnie tak samo jest ze wskaźnikiem temperatury
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

12 Sty 2011, 15:41

Ja mam rocznik 93 i zegary bez obrotomierza ale mam kontrolke od rezerwy zaraz pod wskaznikiem paliwa, niestety sie nie swieci i wskazniki tez wchodza z opoznieniem.
W sumie to nie widze w tym problemu oprocz tego ze wolalbym dokladnie wiedziec kiedy konczy mi sie paliwo :???:
Sharkey
Nowicjusz

Miejscowość: Gdansk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nyck de Vries dołącza do TOYOTA GAZOO Racing
    Holender Nyck de Vries będzie nowym zawodnikiem TOYOTA GAZOO Racing. 25-latek będzie pełnił rolę kierowcy testowego i rezerwowego w zespole startującym w mistrzostwach świata w wyścigach długodystansowych (FIA WEC) do końca ...

13 Sty 2011, 08:45

Wskaźniki już tak w Gofrze działają :- z opóźnieniem i stan rezerwy paliwa nie sygnalizowany kontrolką.
rychmar17 Skoro robisz dużo kilometrów zanim wskaźnik wody się poruszy to może masz uszkodzony termostat. W 3 którą czasami jeżdżę na 90stopni wchodzi po około 5km.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki