Witam. Od kilku dni trapi mnie następujący problem. W moim Golfie przepala mi się bezpiecznik od kierunkowskazów. Co tylko włożę nowy, przejadę kilkaset metrów, użyję jednego z kierunkowskazów bezpiecznik ulega przepaleniu. Sytuacja cały czas się powtarza. Z żadnym innym bezpiecznikiem nie mam takich kłopotów.
Proszę o radę, która pomoże mi rozwikłać ten problem.
Napisz dokładniej - czy bezpiecznik pali się tylko po właczeniu jednego, tego samego kierunku? Czy też po właczeniu obojętnie którego? A co się dzieje po włączeniu świateł awaryjnych? Migają, czy też pali się bezpiecznik?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Bezpiecznik przepala się po włączeniu obojętnie którego kierunku. Ze światłami awaryjnymi na początku nie było problemu, jednak po trzeciej wymianie bezpiecznika od kierunków też przestały działać. Bezpiecznik od awaryjnych jest cały i nie przepalił się ani razu.
Trzeba wypiąć wtyczkę z przerywacza i zmostkować światła kierunków z zasilaniem. Jak każdy kierunek będzie się świecił, to wina leży w przerywczau. Jeżeli nadal będzie wywalało bezpiecznik, to przyczyna może być w przełączniku kierunki/awaryjne. Można go wyjąc i również zmostkować. W ten sposób pominiemy obwód awaryjnych lub kierunkowskazów.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Zajebiscie cala operacja zajela mi okolo 15minut z rozkreceniem oslony z kolumny Nie mialem kierunkow ale awaryjne byly i bezpiecznik tez byl wporzadku.
Zamostkowalem i dziala i kierunek i awaryjne wiec wiadomo juz o co kaman.
Bynajmniej do momentu znalezienia czesci pobujam sie na tym cwancyku.
Dzieki!
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Światowa premiera seryjnej wersji Volkswagena XL1 w Genewie Volkswagen XL1 zużywający 0,9 l/100 km jest najbardziej efektywnym samochodem seryjnym na świecie. Dzięki napędowi hybrydowemu plug-in to dwuosobowe auto może przejechać nawet 50 kilometrów tylko na prąd, zatem bez ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.